Geen spandoeken voor 'de Caje'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Geen spandoeken voor 'de Caje'
Foto: © SC

Vanavond speelt Club Brugge de belangrijke partij tegen Zulte Waregem, meteen ook de eerste match onder Emilio Ferrera. Dat de gemoederen verhit zullen zijn na deze woelige week, staat buiten kijf. Bovendien besliste men bij Club om geen spandoeken toe te laten die verwijzen naar Jan Ceulemans. Of de supporters dit zomaar zullen accepteren is een andere vraag.

Blue Army, de onafhankelijke sfeergroepering, formuleert het als volgt op de website:

Gezien de gespannen situatie die er heerst rond de wedstrijd van vanavond, hebben we bij Club Brugge gepolst naar de precieze maatregelen waaraan de supporters deze avond gehouden zullen worden. 

Zoals bij elke wedstrijd zullen spandoeken met beledigende teksten en verwijten verboden worden. Vanavond worden echter ook spandoeken die naar het verleden verwijzen, niet toegelaten. Concreet betekent dit dat spandoeken die een verwijzing naar Jan Ceulemans bevatten, niet in het stadion zullen getolereerd worden. 

Dat Club Brugge spandoeken met beledigingen en verwensingen niet toelaat, kunnen we begrijpen. Maar dat het supporters niet is toegestaan om een afscheidsgroet aan Caje te brengen, gaat ons verstand te boven. Voetbal is emotie, voetbal is passie, ... . De supporters van Club hebben de afgelopen dagen ook het een en ander te verwerken gekregen. Afscheid nemen van Caje kon, wat ons betreft, perfect samengaan met het verwelkomen van Ferrera. 

We vrezen dan ook dat deze strenge maatregel een averechts effect zal hebben en de geslagen wonden enkel zal verdiepen. Wij roepen alle Clubsupporters desondanks op om zijn/haar gezond verstand te gebruiken en de zaak niet te laten escaleren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties