Kopenhagen wint Royal League in slotminuut

viki meeuwis
| 0 reacties
Kopenhagen wint Royal League in slotminuut
Foto: © SC

Vanavond vond de finale van de tweede editie van de Scandinavische Champions League , de Royal League plaats in het Parken Stadion in Kopenhagen. FC Kopenhagen, de winnaar van vorig jaar, nam het in eigen stadion op tegen het Noorse Lillestrøm SK. Er waren een goede dertienduizend mensen, waaronder een zesduizend Noren, aanwezig om de ontknoping mee te maken.
 
Al na drie minuten kreeg de wedstrijd een dramatische wending toen 
PÃ¥l Steffen Andresen van Lillestrøm bij een luchtduel onzacht in contact kwam met Martin Bergvold. Andresen kon de wedstrijd niet meer verder zetten en trainer Uwe Rösler moest hem vervangen door Frode Kippe. Bergvold daarentegen zette de partij wel verder, zij het met een verband rond het hoofd. 

Onder leiding van Tobias Linderoth en Urmas Rooba gooide Kopenhagen zich in het spel en in de tiende minuut kreeg Michael Silberbauer tot een goede kans na een vlotte combinatie. Zijn poging werd onschadelijk gemaakt door een van de verdedigers aan Noorse kant. Lillestrøm hanteerde vooral de lange bal waarbij vooral Olivier Occean en Robert Koren deel aan hadden. 
Toch hadden de Noorse bezoekers het over het algemeen moeilijk om zich aan de constante druk van Kopenhagen te onttrekken. Midden in de eerste helft kwam Robert Koren opzetten met een prachtkans die net het doel voorbij ging. Kopenhagen repliceerde kort daarna. Rooba en Hutchinson met een goede combinatie waarna de bal bij Peter Ijeh terecht kwam die hem in het zijnet deed belanden. FC Kopenhagen ging de rust in met de wetenschap dat het overwegend speloverwicht had, ondanks enkele goede kansen van Lillestrøm.
 
Na de pauze kwam Lillestrøm beter voor de dag en kon zich verschillende keren los rukken uit de greep van Kopenhagen. Olivier Occean won een luchtduel van Thomassen en Hangeland maar de LSK speler slaagde er niet in om de bal vast te houden. Midden in de tweede helft stuurde StÃ¥le Solbakken, de trainer van Kopenhagen, Razak Pimpong het veld in als vervanger van Peter Ijeh. SolbÃ¥kken gaf duidelijk aan dat zijn ploeg zich meer over het hele veld moest verdelen. Dat namen Thomassen en Hangeland net iets te letterlijk want vier minuten later werd invaller Mifsud bij Lillestrøm door hun beiden volledig vrijgespeeld maar de Maltese aanvaller benutte de grote kans niet door zwak uit te halen waardoor de kans op een goal verloren ging.

Een kwartier voor tijd viel het eerste doelpunt via Dan Thomassen maar de goal werd afgekeurd omdat Alvaro Santos buitenspel stond. Enkele minuten later kwam FC Kopenhagen weer dicht bij een doelpunt na een hard schot van Silberbauer dat echter een halve meter naast het doel terecht kwam. Net zoals in de eerste helft verhoogde de thuisploeg de druk tien minuten voor het einde maar het zag er lang naar uit dat de finale met strafschoppen beslecht zou worden. 
Razak Pimpong zag dat duidelijk anders. In de 90e minuut lobte de Ghanees de bal over Christoffer Andersson waarna hij die mooi in doel schoot. Pimpong kon direct daarna het veld verlaten omdat hij bij het vieren van zijn goal zijn truitje uittrok. Scheidsrechter Fröjdfelt was onverbiddelijk en gaf hem zijn tweede gele kaart en dus rood. Trainer Solbakken kon er duidelijk niet mee lachen en gooide de invaller allerlei verwensingen naar het hoofd. Waarschijnlijk mede door de ontlading van de spanning en het zenuwachtig afwachten op het verlossende doelpunt.
 
Lillestrøm schoot vanavond te kort waar het de effectiviteit van de aanvallers op de counter betrof. Toch mogen de Noren trots zijn op hun prestaties in de Royal League, na een goede eerste ronde en spannende kwartfinale, schakelden ze in de halve finale immers de Zweedse landskampioen, DjurgÃ¥rdens IF uit, toch ook niet de minste. FC Kopenhagen mag zich dus voor het tweede jaar op rij de beste ploeg van Scandinavië noemen.

 
FC Kopenhagen: Christiansen, Thomassen, Hangeland, Rooba, Jacobsen, Linderoth, Hutchinson, Bergvold (’91 Bertolt), Silberbauer (’88 Kvist), Santos, Ijeh (’68 Pimpong).
 
Lillestrøm SK: Müller, Andresen (’3 Kippe), Rambekk, Stefanutto, Andersson, Koren, Søgård, Mouelhi, Helge Riise (’67 Winsnes), Occean, Myklebust (’60 Myklebust).
 
Doelpunten: Pimpong (’90 ; 1-0)
 
Gele kaarten: Rambekk, Mouelhi, Riise, Pimpong
 
Rode kaarten: Pimpong
 
Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt
 
Toeschouwers: 13.617


Foto 1: Andresen die van het veld gevoerd wordt (©Royal League - Pressefotograf Per Kjærbye)

Foto 2: Robert Koren in duel met Tobias Linderoth (©Royal League - Pressefotograf Per Kjærbye)

Foto 3: FC Kopenhagen viert hun tweede Royal League titel, de man met de trofee is Razak Pimpong (©Royal League - Pressefotograf Per Kjærbye)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties