Heist telt Lichtaart snel uit

Eddy Leysen
| 0 reacties
Heist telt Lichtaart snel uit
Foto: © SC

HEIST - LICHTAART 3-1

HEIST - Lichtaart moest niet onderdoen voor een efficiënter Heist. Na een kwartier stond het al 2-0 en de bezoekers waren niet meer bij machte om terug te komen. Door deze nederlaag zakt Lichtaart naar de veertiende plaats, een plaats die degradatie inhoudt.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd met in de openingsminuut een poging van Subakty, gestuit door een sterke Benjamin Wuyts. Die moest zich enkele tellen later opnieuw onderscheiden op een schot van Vanruysseveldt. Het doelpunt viel aan de overkant, waar Glenn Van Asten te veel ruimte kreeg en deze goed benutte. Dom balverlies van Bagus Subakty zette Dave Van den Schoor op weg naar de 2-0 en Lichtaart was in minder dan een kwartier uitgeteld. Thuisspeler Wijns raakte naar een einde van de eerste helft nog wel de paal. 

Na de pauze ging Lichtaart toch nog op zoek naar de aansluiting, maar de betere kansen waren voor Heist, dat vaak botste op een secure Danny Van Hove. Hij moest zijn kunnen tonen op pogingen van Laenen, Wijns en Jan Hendrickx. Die laatste kon een kwartier voor affluiten de geruststellende 3-0 op het bord zetten. Een strafschop van Tom Vanruysseveldt in de slotminuut bezorgde Lichtaart enkel de eerredder. 

Doelpunten: 6' Van Asten (1-0), 13' Van den Schoor (2-0), 79' Hendrickx (3-0), 90' Vanruysseveldt (3-1, strafschop)

Heist: Wuyts, Eyckmans, Dierckx, Laenen, Grant, Spiessens, Wijns (68' Breugelmans), Van den Schoor, Van Asten, Hendrickx (86' Ooms), Van Reeth.

Lichtaart: Van Hove, Ooms, Vos, Van Heertum, Franken, Goetschalckx, Vanruysseveldt, Nicolay (46' Vanneste), Boons, Subakty (75' Pelckmans), Borghs (51' Cespedes).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties