KFC Lentezon Beerse - OH Leuven 2 - 5

Guillaume Belaey
KFC Lentezon Beerse - OH Leuven  2 - 5

Jammer genoeg geen kers op de taart voor de uitstekende terugronde van de thuisploeg.

Eerste helft:

Een open wedstrijd waarin beide ploegen hun kans konden en mochten gaan, kregen de toeschouwers voorgeschoteld. De voetbalgoden waren de afscheidnemende Fanny Kimpe blijkbaar goed gezind, want een voorzet vanaf de rechterkant dichtbij de hoekschopvlag, vloog perfect via de achterste paal tegen de netten. Slechts 7 minuten gespeeld en een kleine opdoffer voor de thuisploeg. Toch maakte die een vuist en miste Tinne  Vanhuele eerst nog de gelijkmaker in de 11’, dan was Kim Verlooy er als de kippen bij om een voorzet-schot van Janice Cayman, dat door Tania Vandenhouwe eerst nog onschadelijk was gemaakt, binnen te tikken. Toch bleef de gelijke stand niet lang op de bordjes. Een perfecte voorzet van op rechts werd nu door Kimpe mooi binnen gekopt.

De wedstrijd werd beslist in de 26’. Tinne Vandenberghe kwam enkele centimeters te kort om Vandenhouwe te verschalken en in de directe tegenaanval deed Nathalie Junius dat iets beter en dus 1-3 ipv 2-2. Toen in de slotseconden Tinne Vanhuele alleen naar doel optrok en totaal onterecht voor buitenspel werd afgefloten, werd het iedereen duidelijk dat het niet de wedstrijd van de thuisploeg zou worden. Wel minstens zo veel kansen als de bezoekers, maar de afwerking ontbrak.

Tweede helft:

Nathalie Junius diepte de bezoekende voorsprong nog wat verder uit bij de eerste kans van de tweede helft. Annick Caers schoof dan weer beheerst binnen op voorzet van Janice Cayman. Vijf minuten later weer doelpunt, deze keer mocht Petra Vanelderen juichen, al was dit eigenlijk gewoon een kopie van het eerste bezoekende doelpunt: een voorzet die onhoudbaar binnen waaide aan de tweede paal. Geen doelpunten meer in het laatste half uur. Net voor tijd wel een applausvervanging voor de afscheidnemende Fanny Kimpe.

Een efficiënter en dus beter OHL won verdiend deze laatste wedstrijd van het seizoen. Jammer voor de thuisaanhang dat de thuisploeg net vandaag een mindere dag kende. Toch werd er achteraf, toen de eerste ontgoocheling wat weggeëbd was, met veel voldoening  en overgave een dik punt achter dit seizoen gezet. De mooie terugronde moest dan ook gevierd worden.

Doelpunten: 7’ en 21’ Fanny Kimpe (0-1) en (1-2); 18’ Kim Verlooy (1-1), 26’ en 50’ Nathalie Junius (1-3 en 1-4), 55’ Annick Caers (2-4), 60’ Petra Vanelderen (2-5)