Eerste spelers in verdenking gesteld

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Eerste spelers in verdenking gesteld
Foto: © SC

Het gerechtelijk onderzoek naar de omkoopaffaire komt in een stroomversnelling. Onderzoeksrechter Sylviana Verstreken heeft voor het eerst spelers in verdenking gesteld van passieve, private corruptie. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het gaat normaal gezien om (ex-)Lierse-spelers Laurent Fassotte, Ninoslav Milenkovic, Laurent Delorge, Marius Mitu, Igor Nikolovski, Archie Thompson, Cliff Mardulier, Yves Van der Straeten en Hasan Kacic. Ook ex-trainers Patrick Deman en Paul Put zijn vanaf nu officiëel verdacht, net als ex-La Louvière-trainer Gilbert Bodart. Ze riskeren allemaal zes maanden tot twee jaar cel.

Ondertussen zet de bond ook zijn onderzoek verder. Op 19 april worden dezelfde Lierse-spelers én Paul Put op de Belgische voetbalbond verwacht bij de tuchtzaak over hun aandeel in de omkoopaffaire. De bond is ook bezig met een onderzoek naar La Louvière. Gisteren werd Emilio Ferrera, ex-trainer van La Louvière, als getuige ondervraagd. Ook het gerecht concentreert zich momenteel op La Louvière. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties