Dreesen: "Mijn voorkeur ging uit naar Brugge"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Dreesen: "Mijn voorkeur ging uit naar Brugge"
Foto: © SC

Club Brugge haalde gisteren de 19-jarige verdediger Timothy Dreesen binnen. De jonge kapitein van Lierse zal dus volgend seizoen op Olympia te bewonderen zijn. Dreesen zelf is erg verheugd met zijn transfer.

"Maandag is alles in een stroomversnelling gekomen", vertelt Dreesen op lierse.be. "Ik heb toen met D'Hooghe en Degryse gesproken, en ook met de trainer, die mij allen heel graag zagen komen. Ferrera is trouwens de trainer die mij op mijn 16 jaar bij de A-kern haalde van Lierse. Zowel voor mijzelf als Lierse is het een positieve zaak vind ik, voor mij is het een serieuze stap vooruit, en voor Lierse brengt het een mooi transferbedrag op. Lierse liet mij trouwens de vrije keuze, want ook Standard was geïnteresseerd. Maar mijn voorkeur ging toch uit naar Brugge, een rustige Vlaamse club. Mijn ambitie? Ik ben nog maar 19 jaar, dus ik verwacht begin volgend seizoen niet meteen titularis te zijn bij Club, maar toch wel op termijn. Ik denk dat het de juiste stap is in mijn carrière. Op dit moment telt echter alleen Lierse, hopelijk kan ik in schoonheid afscheid nemen hier, door de club waar ik toch al van in mijn jeugd speel nog mee in eerste te houden."

Dat Club Brugge niet de enige geïnteresseerde was, klopt inderdaad. "We hebben nog met andere clubs onderhandeld", legt voorzitter Theyskens uit in De Gazet Van Antwerpen."Maar Club Brugge wilde duidelijk het verst gaan. Dit bod konden we gewoon niet weigeren. Sportief is dit weliswaar een aderlating, maar de financiële toekomst van de club oogt meteen een pak rooskleuriger. Plus: ook Timothy zelf wilde graag naar Club Brugge gaan."

Lierse bedong ook een percent op een eventuele toekomstige transfer van Club Brugge naar een andere club. "Zoals ik Timothy zie evolueren, kan dit bedrag straks inderdaad veel hoger uitvallen." [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties