Hamburg blijft in het spoor van Bayern

Philippe Crols
| 0 reacties
Hamburg blijft in het spoor van Bayern
Foto: © SC

Hamburger SV weigert zich gewonnen te geven in de strijd om de titel. De ploeg van draaischijf van der Vaart won in Duisburg met 0-2 en het verschil met leider Bayern blijft zo nog altijd vier punten bedragen. Geen onoverbrugbare kloof met nog vier speeldagen te gaan. 

Hamburg had het evenwel niet onder de markt bij staartploeg Duisburg. De thuisploeg is de nummer laatst en speelde met het mes tussen de tanden. Duisburg voetbalde ook een stuk of vier goede kansen bij elkaar, maar uit de afwerking kon men afleiden dat de ploeg niet zonder reden onderin het klassement bengelt. Als je de eigen kansen niet afmaakt, dan krijg je wel eens vaker te maken met het beroemde deksel op de neus. Dat gebeurde ook met Duisburg. Halverwege de eerste helft klom Hamburg namelijk op voorsprong. Möhrle was de ongelukkige speler van de thuisploeg die de bal in eigen doel verwerkte. Even later verdubbelde Ailton de bezoekende voorsprong. Meteen een mokerslag die de thuisploeg niet meer te boven kwam. 

Hamburg blijft niet enkel meedoen in strijd om de titel, want het deed ook een schitterende zaak voor wat betreft plaats twee. Concurrenten Schalke en Bremen pakten elks maar één punt en dus is de voorsprong van Hamburg op het nummer drie Bremen al vijf punten. Onderin is Duisburg nu alleen laatste.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties