Theyskens gelooft Deman niet

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Theyskens gelooft Deman niet
Foto: © SC

Patrick Deman, spijtoptant in de gokaffaire, liet de afgelopen dagen in de pers meermaals verstaan dat hij en trainer Paul Put enkel naar gokchinees Zheyun Ye luisterden omdat ze dachten dat ze daarmee Lierse konden redden. Lierse-voorzitter Leo Theyskens moet eens goed lachen met die uitleg. "Ze waren gewoon uit op geld", luidt het.

"Het verhaal van Deman is klinkklare onzin", vertelt Theyskens in De Morgen. "Hoe naïef moet je zijn om dat te geloven? Zeker Put handelde uit puur egoïstische motieven. Het gaat om de drang naar geld." Theyskens begrijpt wel dat sommige spelers niets durfden zeggen. "Er is gedreigd om gevoelig materiaal van feestjes naar buiten te brengen. Bepaalde spelers zijn zelf door Put bedrogen omdat ze niet betaald werden."

Deman praatte in zijn verschillende interviews met de pers niet alleen over Lierse-spelers, maar ook over mogelijke betrokkenen van andere ploegen. Zo vernoemde hij in Humo bijvoorbeeld Germinal Beerschot - spelers Mohamed Messoudi en Daniel Cruz. "Beiden reisden met Ye naar Shanghai. Daar hebben ze gefeest tot en met. Ze mochten kiezen uit een tiental hoertjes om mee naar boven te gaan..."

Germinal Beerschot - voorzitter is verbolgen over de verklaringen van Deman: "Wie moet ik geloven, Messoudi of Humo? Messoudi is gisteren nog bij mij geweest en zegt dat er totaal niets van waar is. Die jongen zat te schreeuwen. Zijn moeder is moslim, je moet niet vragen hoe dat overkomt bij zijn familie. Stel dat het niet klopt wat Deman zegt, dan is dat toch het ergste wat er is. Ik vond het heel bedenkelijk hoe Deman op tv zijn maats aan de galg praat, terwijl hij als een van de aanstekers vrijuit zal gaan voor de bond. Dat begrijp ik niet." [TH]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties