Stijnen vindt Butina een egoïst

Thomas Dubois
| 0 reacties
Stijnen vindt Butina een egoïst
Foto: © SC

De harde woorden die Tomislav Butina gisteren uitte in de krant zijn bij de Brugse spelersgroep niet in goede aarde gevallen. Butina zei dat hij tegen Genk niet op de bank wou zitten en dat hij het niet kon opbrengen om ritme op te doen met de reserven. Vooral concurrent Stijn Stijnen reageerde hier fel op. “Dit had ik van Butina niet verwacht. Het clubbelang lapt hij met zulke reacties volledig aan z’n laars. Een loyale houding naar de ploegmaats toe is het zeker niet”, aldus Stijnen in Het Laatste Nieuws.
 
Stijnen verstaat vooral niet waarom hij zijn frustraties aan de grote klok hangt. Toen Butina out was met een longontsteking speelde Stijnen outstanding, toch kwam Butina meteen toen hij fit was opnieuw in doel. “Toen ik na mijn goede prestaties tegen Juventus en Beveren terug naar de bank moest, heb ik daar geen enkel negatief woord over gerept. Ik had toen ook als een egoïst kunnen reageren”, aldus de doelman.
 
Voor Stijnen primeert de club en het clubgevoel, dat Butina drie dagen voor een belangrijke wedstrijd z’n ongenoegen in de pers gooit kan dan ook niet. “Het individu moet in een ploegsport altijd worden weggecijferd.” Meer nog, Stijnen zegt dat hij met plezier z’n plaats zou afstaan aan Butina als dat zekerheid betekent op een 6 op 6. Butina verlaat aan het einde van het seizoen Club Brugge voor Olympiakos. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties