McClaren volgt Eriksson op

Kristof Blomme
| 0 reacties
McClaren volgt Eriksson op
Foto: © SC

Steve McClaren volgt Sven-Goran Eriksson op als bondscoach van Engeland. Toen bekend werd dat de Zweed zou stoppen als bondstrainer werd er druk gespeculeerd over de opvolger. Uiteindelijk viel het oog van de FA dus op de huidige manager van Middlesbrough.

Het is nu zeker, Steve McClaren wordt na het WK bondscoach van Engeland. Dat maakte de FA vandaag officieel bekend. Hij zal de Zweed Sven-Goran Eriksson opvolgen. Eerder kreeg de Portugees Scolari al de job aangeboden, maar die bedankte toen de Engelse pers zijn privacy verstoorde. 

De 45-jarige McClaren is de huidige manager van Middlesbrough en assistent van Eriksson bij de nationale ploeg. Eerst moet de coach nog de finale van de Uefa-cup afwerken. Daarna staat hij Eriksson bij op het WK. 

McClaren reageerde uiteraard uiterst gelukkig op het nieuws. "Dit is de grootste eer die een trainer kan krijgen. Het is een hoogtepunt in mijn carrière en een enorme uitdaging", aldus de manager. Zijn eerste wedstrijd zal hij leiden op zestien augustus tegen Griekenland op Old Trafford.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties