Eindelijk beslissen ?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Eindelijk beslissen ?
Foto: © SC

Vandaag valt het doek over de reguliere competitie in tweede klasse.  Op deze laatste speeldag dienen er nog steeds meerdere zaken uitgemaakt te worden.  Wie wordt kampioen ? Wie haalt de eindronde ?  Wie degradeert ? 

Zopas werd Geel opnieuw veroordeeld tot degradatie.  Door het wegvallen van KBHZ wil dit zeggen dat de rechtstreekse dalers gekend zijn.  Enkel SK Deinze - al wekenlang veroordeeld tot degradatie - haalt alsnog de eindronde met de derde klasse clubs en behoudt plots een kans op redding.  Uiteraard hangt alles af van de uitspraak in beroep van de - schijnbaar oneindige - affaire Geel.  Indien Geel toch vrijgesproken zou worden dan wordt vandaag uitgemaakt wie de barragewedstijden spelen moet.   Het gaat hier tussen Dessel en Union.  En laat dit nu juist de twee ploegen zijn die tevens scherprechter spelen voor titel en de periodetitel. 

Dessel ontvangt thuis Bergen dat dient te winnen wil het de titel alsnog pakken.  Verder dient KVSK dan op zijn beurt te verliezen in Leuven .  Leuven op zijn beurt is nog niet volledig kansloos in de derde periode.  Indien de ploegen voor Leuven gerangschikt het slecht doen dan kan Leuven alsnog mits winst periodekampioen worden - wel afhankelijk van de uitspraak in de zaak rond de punten van KBHZ.  Union moet op verplaatsing naar KV Kortrijk.  Kortrijk heeft zijn lot in eigen handen.  Als het wint wordt het winnaar van de derde periode.  Indien het gelijkspeelt hangt het reeds af van zowat alle andere wedstrijden van vandaag.  

Zoals gezegd kunnen mathematisch nog wel enkele loegen de derde periode winnen.  Onder deze ploegen zeker nog R.A.F.C., Geel en Bergen.  Als Bergen dus alsnog kmpioen speelt en ook de derde periode wint dan wordt de derde stek in de competitie plots nog belangrijk.  Hierdoor dient vandaag ook  Waasland alsnog alles op alles te zetten daar ze pas recentelijk van die plek zijn afgeduwd door Geel.   

En hiermee zijn we eigenlijk aanbeland bij de kern van ons betoog.  Alles kan en kan niet meer vandaag... En de beslissing over de meeste zaken is pas definitief wanneer de bond zich over alle lopende zaken uitgesproken heeft.  Deze competitie blonk vooral uit in omkoopperikelen, dubieuze bondsbeslissingen, regelementskwesties...  De Voetbalbond wist eens te meer het eigen imago geen goed te doen en door het inadekwate handelen van de Bond kunnen wij vandaag nog geen definitieve scenario's opstellen...   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties