Brussels herbegint als eerste

Brussels herbegint als eerste
Foto: © SC

Maandagochtend verzamelden alle spelers in Molenbeek voor de aanvang van de voorbereiding voor het seizoen 2006-07. Alle tot nu toe bevestigde nieuwkomers (onder wie ook Nicolas Pajot, van wie er tot vandaag niets meer gehoord werd) waren aanwezig, samen met de spelers (uitzondering Petö, die nog enkele dagen vakantie krijgt omwille van zijn selectie voor de Hongaarse nationale ploeg; en enkele jeugdspelers) die ook volgend seizoen bij FC Brussels zullen spelen. Van Ibrahim Kargbo, die weg wil, Mario Espartero, die zich aanbood maar weg moet, of Mitar Novakovic, de aangekondigde tester (zijn visum was niet in orde), was er geen spoor te bekennen. 

Na een korte speech van trainer Cartier, trok de ploeg richting Sippelberg, waar er in zaal gefitnessed werd (behalve Benzouien en Pajot, die beiden licht geblesseerd zijn). Rond 13u ten slotte nuttigde de ploeg een maaltijd in het restaurant van het zwembad. 

Dinsdagochtend vertrok de groep naar Tongerlo, voor een driedaagse stage, waar ook enkele testers worden verwacht. Doelman Patrick Nys zal echter vrij snel weer vertrekken, want hij vertrekt vanavond al op vakantie naar Turkije:  «Toen ik in januari mijn vakantie had geboekt, had ik niet gedacht dat we de voorbereiding op het nieuwe seizoen zo vroeg zouden starten. Maar de trainer moet zich niet ongerust maken. Ik zal geen grote conditionele achterstand hebben, want ik ga er dagelijks lopen, zwemmen en andere sporten beoefenen», aldus de oudste speler in eerste klasse.

Voorzitter Vermeersch heeft trouwens nog heel wat werk voor de boeg. Door het afspringen van de overgang van Walasiak, die naar Metz trekt, en het waarschijnlijke vertrek van Kargbo, zoekt Brussels nog minstens een drietal spelers: een creatieve middenvelder, een rechterflank en een centrale verdediger. Met het oog op deze laatste positie, komt volgende week de Ivoriaanse verdediger Doba van Lokeren een week meetrainen. Daarna zal er beslist worden of hij een contract aangeboden krijgt. [TH]        

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties