Vaessen neemt Profliga onder vuur

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vaessen neemt Profliga onder vuur
Foto: © SC

Het zit flink scheef tussen de verschillende leden van de Profliga. Vrijdag zorgden Anderlecht en Standard voor een flinke rel door samen met Westerlo en Lokeren een plan te bedisselen om Vanden Stock bondsvoorzitter te maken (=>). Nu vechten Genk-voorzitter Jos Vaessen en Profliga-preses Jean-Marie Philips ook nog eens een persoonlijke vete uit in de pers.

Vaessen heeft problemen met Philips omdat die trachtte zijn stekje als leider van de Profliga te vrijwaren door samen met Anderlecht, Standard, Westerlo het fameuze plan-Vanden Stock te bedisselen. Philips wist via die weg een contractverlenging af te dwingen die hem tot aan zijn pensioen bij de Profliga houdt en hem bovendien een flink opgewaardeerd loon geeft. "Genoeg is genoeg", fulmineert Vaessen in Het Laatste Nieuws. "De contractaanpassing van Philips werd buiten het medeweten van de Raad van Bestuur ondertekend door dhr. Lambrecht (Lokeren), dhr. Wijnants (Westerlo) en dhr. Louf. Enkel dhr. Van Rhode (Genk) weigerde. Het nieuwe contract van Philips is nooit voorgelegd aan de Raad van Bestuur, terwijl enkel dit orgaan daartoe de bevoegdheid heeft. Dit is een vorm van ondeugdelijk bestuur, waar ik me zeer ongemakkelijk bij voel. Ik eis dat die contractverlenging ongedaan gemaakt wordt en ik vraag een bijzondere Raad van Bestuur. Of er komt een juridisch staartje. Ik kom al enige jaren niet meer naar de vergaderingen van de Profliga, omdat ik me met deze manier van werken niet kan en wil identificeren. Maar vanaf nu kom ik wel. Om tabula rasa te houden en met de intentie het Belgisch voetbal vooruit te helpen los van ieder individueel belang."

Vaessen stuurde daarom een brief naar alle clubvoorzitters die tégen het plannetje van Anderlecht, Standard, Westerlo, Lokeren en Philips zijn. Bovendien dreigt de topman van Genk met een proces. "Als ik dat niet doe, voel ik me schuldig aan verzuim", aldus Vaessen.

Philips zelf reageert heel koeltjes op de uithaal van Vaessen: "Ach, Don Quichote Vaessen vecht tegen windmolens die niet eens bestaan. Ik ben een eenvoudige bediende, ik heb zelfs geen stemplicht in het directiecomité van de Profliga. Ik vind zijn beschuldigingen van een erg laag niveau. Vooral dan naar Wijnants en Lambrecht toe. Hoe zullen zij reageren als ze lezen dat ze van machtsmisbruik worden beticht? Ik maak me absoluut geen zorgen, Vaessen zou dat beter wel doen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties