De Witte geeft supporters woordje uitleg

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Witte geeft supporters woordje uitleg
Foto: © SC

Eergisteren tekende Mbark Boussoufa een contract bij Anderlecht. Dat zorgde voor heel wat gevloek bij de supporters van AA Gent, die hun goudhaantje graag hadden gehouden. Sommigen namen voorzitter Ivan De Witte onder vuur, want die had beloofd om Boussoufa niet naar Anderlecht te laten gaan. De Witte reageert nu met een open brief op de clubwebsite:

Beste supporters, beste vrienden,

Ik lees en hoor dat de teleurstelling om het vertrek van Mbark Boussoufa bijzonder groot is. Daarom wil ik jullie graag informeren over het juiste verloop van de gebeurtenissen. Tot zowat de laatste speeldag heeft de speler mij beloofd bij KAA Gent te willen blijven zolang er geen uitzonderlijk voorstel kwam van een andere club, bij voorkeur een club uit het buitenland. Gesterkt door die woorden heb ik me sterk gemaakt ten opzichte van jullie om Boussoufa hier te houden. Maar na zijn terugkeer van zijn rondreis met de Marokkaanse nationale ploeg heeft hij me gemeld dat hij zich beraden had bij diverse belangrijke personen uit het internationale voetbal. Die hebben hem allemaal aangeraden te kiezen voor een club die aantreedt in de Champions League. Het meest concrete voorstel kwam van Anderlecht en de speler deelde me in expliciete bewoordingen mee dat hij zijn keuze voor Anderlecht definitief gemaakt had.

Als voorzitter heb ik toen twee overwegingen gemaakt. Kan je een speler die de club zoveel gegeven heeft zomaar het recht ontnemen om een belangrijke stap te zetten in zijn carrière door hem vast te kluisteren aan zijn contract? En wat ben je met een speler die verplicht wordt te blijven, daardoor ontevreden is en niet meer hetzelfde engagement opbrengt (denk hierbij maar even aan de zaak Aruna!)? Daarom heb ik finaal geoordeeld dat het zowel menselijk als sportief beter was die speler die kans te geven en terzelfdertijd voor de club het maximum te halen uit de overeenkomst. Anderlecht en KAA Gent hebben afgesproken geen bedragen bekend te maken, maar het gaat hier wel om de duurste transfer ooit in de Belgische voetbalgeschiedenis!

Een deel van het transferbedrag zal gebruikt worden om de club verder gezond te maken inzake de schuldafbouw; het andere deel zal aangewend worden om de ploeg te versterken! Ik kan jullie nu al zeggen dat de besprekingen die we momenteel voeren, zullen leiden tot een bijzonder sterke ploeg zodat jullie echt niet ongerust hoeven te zijn.

Ik hoop dat jullie het vertrouwen behouden in mij als voorzitter omdat ik weet dat ik in eer en geweten gehandeld heb en altijd het belang van de club voor ogen heb gehouden. De band tussen jullie en mij is trouwens de belangrijkste motivatie om mijn werk als voorzitter voort te zetten!

Jullie voorzitter



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties