Geen twee scheidsrechters op het veld

Dirk Pieters
| 0 reacties
Geen twee scheidsrechters op het veld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Fifa liet weten dat er ook in de toekomst geen twee scheidsrechters op het veld zullen staan. Woordvoerder Markus Siegler verklaarde dinsdagavond dat de wereldvoetbalbond het idee al in een eerder stadium heeft onderzocht. "Twee scheidsrechters zijn niet de oplossing voor de problemen van dit WK", aldus Siegler.

In Italië heeft de Fifa ooit de test gedaan om twee scheidsrechters te gebruiken, maar denkt er niet aan om dit tijdens grote toernooi toe te passen. Ook dit WK werden er heel wat verkeerde beslissingen genomen, waardoor het geklaag bij de fans weer begon op de scheidsrechters.

Toeschouwers, trainers, spelers en zelfs Fifa-voorzitter Sepp Blatter beklaagden zich tijdens het toernooi over de vele scheidsrechtelijke dwalingen tijdens de duels. Vooral scheidsrechters Graham Poll en zijn Russische collega Valentin Ivanov kregen heel wat kritiek te verwerken. Poll toonde de Kroaat Josep Simunic in het duel tussen Australië en Kroatië drie gele kaarten en scheidsrechter Ivanov deelde een WK-record van zestien gele kaarten en vier rode uit. [TH]     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties