STVV nipt voorbij Japanners

J. S.

Volg STVV nu via WhatsApp!

Vanavond stond in Herk-de-Stad de wedstrijd tussen STVV en het Japanse Nagoya Grampus Eight op het programma. De Japanners, onder leiding van Sef Vergoossen, speelden gisteren met 1-1 gelijk tegen Racing Genk. Volgend weekend oefenen ze ook nog tegen Standard.

STVV begon furieus aan de wedstrijd, na twintig minuten stond er al een 3-0 stand op het bord. Buvens opende al snel de score, nieuwkomer Van Houdt zorgde tien minuten later met kopbal voor de 2-0 en opnieuw Buvens bracht met een prachtige volley de stand op 3-0. STVV leek de eerste helft rustig uit te spelen, tot de Japanners vlak voor rust opeens twee keer terug sloegen met twee doelpunten in twee minuten. De STVV-verdediging liet zich twee keer te makkelijk uitspelen.

Na rust hadden de Japanners duidelijk het beste van het spel, dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker na een uur spelen. STVV verloor steeds meer grip op de wedstrijd en het was wachten op een vierde Japanse treffer. Toch was het opnieuw Sint-Truiden dat scoorde, na een snelle tegenaanval kreeg Stolica vrije doorgang naar het Japanse doel, de invaller miste niet en bracht STVV gevleid opnieuw op voorsprong. Hierna kregen beide ploegen nog een dot van een kans, maar de 4-3 score bleef op het bord staan.

Bij STVV viel vooral nieuwkomer Peter Van Houdt op, de aanvaller leed zelden balverlies en toonde zich een voortdurende dreiging voor de Japanse verdediging. Achteraan kwamen de Limburgers minder zeker over, ook doelman Boeckx toonde zich bij momenten niet echt zeker van zijn stuk.