Roeselare makkelijk, Charleroi en ZW moeizamer

Philippe Crols

De eersteklassers oefenen dezer dagen tegen vrij eenvoudige tegenstanders om wat ritme op te doen en als het even kan ook wat vertrouwen op te bouwen. Roeselare deed het dinsdag vrij goed wat niet echt kan gezegd worden van bekerwinnaar Zulte Waregem en Charleroi. Al sloten deze twee ploegen hun partij eveneens winnend af.

Bekerwinnaar Zulte Waregem nam het dinsdag op tegen Wevelgem. Een vierdeklasser is dat. Het was voor de revelatie van vorig seizoen de derde oefenwedstrijd en die werd met 0-2 gewonnen. De twee doelpunten vielen in de tweede helft en werden gemaakt door Meert en nieuwkomer Roussel. Bij de West-Vlamingen speelde tester Reina een helft mee.

Die andere West-Vlaamse club, Roeselare, deed het heel wat overtuigender, althans wat de score betreft. Tegen eersteprovincialer Eernegem werd er met 0-6 gewonnen. Aan de rust stond het echter nog wel 0-0. Na rust scoorden Dufoor en Malki twee maal. Peeters en Joly troffen beide een maal raak en zorgden zo mede voor de 0-6-eindstand.

Charleroi nam het ook op tegen een eersteprovincialer. Zennik was de tegenstander van dienst. Na een dik kwartier stond er al 0-2 op het scorebord na doelpunten van Oulmers en Théréau. Uiteindelijk zorgde die laatste er in de slotminuten voor dat de eersteklasser nog met 0-3 won.