G. Beerschot moeizaam voorbij Berchem

Steven Bologne
| 0 reacties
G. Beerschot moeizaam voorbij Berchem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onder het toeziend oog van net geen 1200 betalenden werkten Berchem Sport en Germinal Beerschot een rustige oefenpartij af. Beide ploegen traden niet op volle kracht aan, zo miste Berchem zijn ganse achterlijn terwijl GB-trainer Marc Brys François Sterchele rust gunde en enkele reserven wat speelgelegenheid bood. Net voorbij het uur kon Jurgen Cavens, die de missers echter opstapelde, het enige doelpunt van de partij scoren.
 
De eerste kans van de partij viel voor de voeten van ex-GB speler Dirk Huysmans, maar die besloot voor Berchem naast. Aan de overzijde zorgde Jurgen Cavens voor de meeste dreiging, maar erg veel leverde diens pogingen niet op. Eerst besloot Cavens van kortbij torenhoog over, daarna nam hij een voorzet van Patricio Gonzales op de slof maar het schot mistte alle richting. Ook de vierdeklasser stak regelmatig de neus aan het venster. Op uitzondering van een schotje van Dimitri Van Oppens werd doelman Kenny Steppe echter nauwelijks verontrust.
 
Ook na de pauze kon de eersteklasser nauwelijks doorduwen. Een streep van Gustavo Colman werd door doelman Guy Verschueren met de vingertoppen in hoekschop afgeweerd, twee minuten later kon Cavens dan toch de score openen met een lage schuiver in de onderste hoek. De beste kans viel in het slotkwartier nog voor de voeten van thuisspeler Dimitri Delcour, maar die trapte de niet eens onverdiende gelijkmaker op de buitenkant van de paal.  
 
Berchem werd in deze wedstrijd nauwelijks overklast. Germinal Beerschot haalde op geen enkel ogenblik een aanvaardbaar niveau, al mag het drukke trainingsschema zeker als excuus worden ingeroepen.
 
Scheidsrechter: Wim Smet
Toeschouwers: 1167
 
BERCHEM SPORT: Monteiro (’45 Verschueren), Snoeck, Pinson (’66 El Addouly), Van Oppens (’75 Tallal), Vandenbussche (’45 Delcour), Walschaerts (’66 Dederen), Huysmans (’45 Falix), Janssens, Van Cleemput, Delalieux en Togbe Tia (’60 Arras)
 
GERMINAL BEERSCHOT: Steppe, Vleminckx, Vermeerbergen, Agyeman (’45 Colman), Cavens, Gonzales (’45 De Roeck), Verhoeven, Lolo (’35 Van Dooren), Figueroa, Oteng (’45 De Wree) en Wamfor
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties