Gent behoudt zicht op Uefa-beker

Anthony Van der Planken

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent maakt nog steeds kans op een Uefa-bekerticket. In de derde ronde van de Intertoto-beker verloren de Buffalo's dan wel nipt van Grasshoppers Zürich, dankzij het uitdoelpunt houden ze alle kansen op kwalificatie gaaf.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Gent. Al na drie minuten tikte aanwinst Marcin Zewlakow de 0-1 tegen de netten. Gent hield de hele eerste helft stand, maar bij het begin van de tweede helft kwam Grasshoppers uiteindelijk toch op gelijke hoogte. Ristic was de doelpuntenmaker van dienst. Amper vijf minuten later werd het 2-1 via Salatic.

Na de 2-1 was het voor Gent vooral zaak stand te houden. Dat lukte, waardoor de Buffalo's volgende zaterdag aan één doelpunt genoeg kunnen hebben om zich te kwalificeren.