Lens wil CL-plaats Palermo

K M
| 0 reacties
Lens wil CL-plaats Palermo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat na de degradaties van Juventus Turijn, Fiorentina en Lazio veel ploegen zich zouden storten op de spelers van de clubs was algemeen geweten. Nu is er echter ook een aanval op de ploegen die Italië mag afvaardigen voor de Champions League. Lens-voorzitter Gervais Martel claimt dat zijn ploeg meer recht heeft op een plaats in het kampioenenbal omwille van hun vierde plaats in de Ligue 1, dan het achtste in de Serie A geklasseerde Palermo.
 
Martel: “Zoals het er nu voorstaat, zal Italië de zevende, achtste of negende geklasseerde ploeg naar de Champions League sturen. De tiende, elfde en twaalfde geklasseerde ploegen zullen meedoen aan de Uefa Cup. In onze competitie mag nog niet eens de vijfde geklasseerde meedoen aan de Uefa Cup.”
 
“De regels zijn zeer duidelijk. Het is de voetbalbond die de clubs aanduidt voor de competities. Ik zou er niet van verschieten als de Italiaanse voetbalbond slechts één of twee ploegen voordraagt voor de Champions League.”

“Ik zou echter wel geschokt zijn mocht de zevende of achtste geklasseerde club uit de Italiaanse competitie mogen meedoen aan de Champions League. Het zou een schande zijn mocht in de toekomst blijken dat de Champions League een competitie wordt voor mindere ploegen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties