Dertien trainers zien Anderlecht kampioen spelen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Dertien trainers zien Anderlecht kampioen spelen
Foto: © SC

Over exact drie dagen start de nieuwe voetbalcompetitie. 34 speeldagen later kennen we dan de nieuwe landskampioen. Als we de trainers uit eerste klasse mogen geloven, zal Anderlecht opnieuw met het goud zwaaien.

Het tijdschrift Humo hield naar jaarlijkse gewoonte een enquête onder de trainers uit eerste klasse. Maar liefst dertien van de zeventien deelnemende trainers zien Anderlecht straks kampioen spelen. Drie trainers denken dat het Club Brugge wordt en slechts één oefenmeester ziet Standard straks eindelijk nog eens de titel pakken. Bergen-trainer José Riga onthield zich.

Mark De Man, verdediger bij Anderlecht, schuwt de favorietenrol niet. "Het is niet meer dan logisch dat wij de titelfavoriet zijn", vertelt de verdediger in Humo. "Het seizoen na een landstitel is doorgaans vrij lastig, maar Anderlecht heeft echt wel goed ingekocht: Bousouffa en Tchité hebben klasse te over, en ze kennen de Belgische competitie door en door. Frutos heeft nog maar de helft van zijn mogelijkheden laten zien. De drie andere Argentijnen passen zich razendsnel aan en met Hassan hebben we ook nog eens de beste speler van de Africa Cup binnengehaald. Met minder dan de titel kunnen we niet tevreden zijn."

"Wie de grootste concurrent wordt? Club Brugge. Zij hebben vorig jaar de fundamenten van hun team al gelegd. Standard is nog grondiger herschikt dan Anderlecht; het zou wel eens een tijdje kunnen duren voor hun team op de rails staat. Plus, ze zullen de druk voelen om even goed te doen als vorig jaar."
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties