Standard sukkelde van ene hindernis in de andere

Steven Bologne
| 0 reacties
Standard sukkelde van ene hindernis in de andere
Foto: © SC

Standard speelde afgelopen weekend een oefenpartij in het Italiaanse Bolzano tegen AS Roma (3-0). De trip naar Italië verliep niet vlekkeloos voor de Rouches die van het ene probleem in het andere terecht kwamen. Gisteren, maandag, gaf trainer Johan Boskamp zijn vermoeide troepen vrijaf.
 
Het vliegtuig dat Standard zaterdagochtend zou overvliegen naar Italië, kampte met een technisch defect. Hierdoor kon Standard pas negen uur later opstijgen, de spelers trokken zich gedurende die tijd terug op Sclessin. Uiteindelijk aangekomen in Italië, bleek dat de uitrustingen in alle tumult waren achtergebleven op het defecte vliegtuig, gelukkig konden AS Roma en Bolzano wat van hun uitrustingen missen. Een medewerker trok nog snel de stad in om tientallen handdoeken aan te schaffen.
 
Serhiy Kovalenko werd op de luchthaven onderschept, en moest voor politieondervraging mee naar het bureau. De ondervraging kaderde in het onderzoek naar de praktijken van Juventus. Kovalenko arriveerde nog net op tijd om de tweede helft te spelen tegen AS Roma.
 
Alsof de ellende nog niet groot genoeg was, bleek ook de terugvlucht niet gespaard van de problemen. De piloot van het reservevliegtuig had geen nachtvergunning waardoor Standard pas zondagnamiddag kon terugkeren naar België. De delegatie had natuurlijk enkel het hoogstnodige mee, zonder pyjama moesten de Rouches de nacht doorbrengen in een hotel.
 
Team-manager Frédéric Leidgens zag er toch nog het positieve van in. “Aanzie het maar als een extra sessie teambuilding, we zijn vertrokken als een goede groep, maar zijn teruggekeerd als echte kameraden.” [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties