Tegenstanders Standard en Club winnen

Kristof Blomme

Zowel Steaua Boekarest als FC Südüva hebben hun competitiewedstrijd gewonnen dit weekend. Steaua was met 3-0 te sterk voor Craiova. Het telt nu vier punten na twee speeldagen. Südüva won met 1-2 bij Vilnius. Het staat nu derde op geruime afstand van leider Kaunas.

Steaua Boekarest, de tegenstander van Standard in de voorronde van de Champions League, boekte dit weekend een gemakkelijke overwinning. Op eigen veld werd Craiova verslagen met 3-0. Na een halfuur zorgde Paraschiv voor het eerste doelpunt van de partij. Vijf minuten voor de pauze verdubbelde aanvaller Oprita de score. Na tien minuten in de tweede helft zette Dica, vanop de stip, de 3-0 eindstand op het bord. Standard is gewaarschuwd.

Ook FC Südüva, de Litouwse tegenstander van Club Brugge, wist te winnen. Bij Vilnius werd het 1-2. Cigladze en Miklinevicius zorgden voor de goals. Südüva staat derde met 33 punten.

Ethnikos Achnas, de Cypriotische tegenstander van Roeselare, begint pas op twaalf augustus aan de competitie. Dan ontmoet het AEL Limassol.