Analyse Speeldag vol verrassingen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Speeldag vol verrassingen
Foto: © SC

De Jupiler League is twee speeldagen ver en twee van de drie grote ploegen in België hebben al van hun pluimen verloren. Standard prijkt momenteel puntenloos op de laatste plaats met nul punten, terwijl Club op Schiervelde het onderspit moest delven. Anderlecht overtuigde alweer niet en werd een handje geholpen door de scheidsrechter. Het won met 1-0 van Germinal Beerschot. Beveren en AA Gent begonnen dramatisch aan het seizoen. Ook zij zijn nog puntenloos en moeten dringend beginnen winnen om de druk wat van de ketel te houden.
 
Het begon allemaal vrijdagavond al, Standard kreeg thuis het bezoek van gewestgenoot Charleroi. Een duel dat altijd garant staat voor spektakel. Dat gebeurde ook deze keer want Standard kon nooit een vuist maken tegen de Carolo’s die telkens op voorsprong kwamen. Een doelpunt van Karel Geraerts kon niet baten. De ploeg van Boskamp was net loshangend zand dat na één minuut al doorbroken werd door Tim Smolders. Het is duidelijk dat de Rouches een leider missen. Een leider die Sergio Conceiçao eventueel kan zijn. Hij is vanaf volgende week speelgerechtigd. De duiventil van Standard waarbij Sa Pinto de meest recente naam is, zal weer menige weken nodig hebben om op toerental te komen. Tijd die er niet is in de vurige stede. Over veertien dagen vertrekt Standard met het mes op de keel naar het Genkse Fenixstadion.
 
In het Fenixstadion is het momenteel pais en vree. Coach Hugo Broos begon met het mes op de keel aan de competitie na de zwakke resultaten in de voorbereiding. Maar, Genk startte sterk aan de competitie en behaalde zes op zes. Kevin Vandenbergh ontpopte zich opnieuw tot de killer die hij altijd zou moeten zijn. Al vroeg in de wedstrijd scoorde hij de 0-1. Chatelle scoorde de 0-2 en Vandenbergh scoorde vervolgens het derde doelpunt voor Racing Genk. Het Genkse geheel blijkt toch te draaien tot grote ergernis van Bob Peeters die het duel met z’n ex-club wel vrolijker had verwacht.

In Bergen was het zaterdagavond al feest, de Draken wonnen met 2-0 van Sint-Truiden en hebben al promovendus hun eerste driepunter beet. Psychologisch een belangrijke zege tegen de jongens van Caers die nu met nul punten achter blijven. Net als vorig weekend tegen Anderlecht ging STVV fysiek ten onder in de slotfase. Tot enkele minuten voor tijd stond het nog scoreloos gelijk, Bergen scoorde uiteindelijk nog twee keer.
 
Het ziet er naar uit dat Zulte Waregem geen zo’n prachtseizoen zal spelen als het vorige. De ploeg van Dury verloor opnieuw en dit keer op eigen veld tegen. Het was Bruno die kort na het begin van de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. Roussel werd nog afgevoerd na een kopduel. Hopelijk voor de bekerwinnaar is de blessure niet te erg want met het afhaken van Roussel zou de ploeg de vervanger van Salou zien verdwijnen.
 
Cercle Brugge en Lokeren deelden de punten in een scoreloos duel. Beide ploegen kregen wat kansjes maar scoren lukte niet.

Gescoord werd er wel in het duel tussen AA Gent en Moeskroen. Moeskroen ging in het Ottenstadion winnen met 1-3. Custovic ontpopte zich tot de held van de wedstrijd door twee keer te scoren. Ook vorige week scoorde de speler van Moeskroen één keer. Het derde doelpunt van Moeskroen werd gescoord door Ba. Herpoel maakte gelijk maar kon niet verhinderen dat z’n ploeg ten onder ging. Moeskroen start zo voortreffelijk aan het seizoen waarin het door velen als één van dè degradatiekandidaten bestempeld werd.
 
Het was de speeldag van de vroege doelpunten, want ook op Beveren werd er al vroeg gescoord. Na twee minuten schoot Delen Westerlo op voorsprong. Beveren kwam de slag nooit te boven en incasseerde nog twee doelpunten. De doelpunten kwamen veel te gemakkelijk tot stand en de Beverense verdediging heeft stof genoeg tot nadenken.
 
Kampioen Anderlecht had het niet onder de markt tegen Germinal Beerschot. GBe hield lange tijd gelijke tred maar had pech op de beslissende momenten. Het was maar toen de ploeg een handje geholpen werd dat het kon scoren. Scheidsrechter Colemonts legde de bal in het begin van de tweede helft op de stip na een fout op Boussoufa op het randje van het strafschopgebied. Een klus die Hassan zonder problemen klaarde. Het moet natuurlijk gezegd zijn, Anderlecht klaarde de klus opnieuw met tien, net als vorige week werd een Anderlecht-verdediger uitgesloten. Vanden Borre kreeg nog voor het rustsignaal een tweede gele kaart onder de neus geduwd.    
 
Roeselare en Club Brugge mochten als enige twee ploegen aan slag op zondagavond. Roeselare acteerde heel wat beter dan de week ervoor tegen Westerlo en dat in tegenstelling tot Club Brugge dat slechts een schim was van zichzelf. Ook hier kwam de thuisploeg al vlug op voorsprong via Vaesen. Roeselare liep verder uit tot 3-0 na doelpunten van Malki en opnieuw Vaesen. De wedstrijd draaide onverwachts nog uit op een thriller wanneer Yulu Matondo nog twee keer scoorde in de slotfase. De paal redde wit-zwart. Club verliest met 3-2, meteen het eerste verlies van Ferrera in de zevende officiële wedstrijd. De verdediging van Club was net een zeef en heeft nood aan een snelle verdediger. Hopelijk kan Dreesen soelaas brengen, anders blijf het een acuut probleem voor de Bruggelingen. Club is meteen op achtervolgen aangewezen terwijl Roeselare toont dat het nog steeds een deftige thuisreputatie bezit.
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties