Tweemaal rood en toch verder spelen?

Gentil Dossche
| 0 reacties
Tweemaal rood en toch verder spelen?
Foto: © SC

Wat zaterdagavond gebeurde tijdens de bekerpartij tussen Dilbeek Sport en KSV Temse tart elke verbeelding. Bij een 2-0 tussenstand in het voordeel van Dilbeek sloeg een thuisverdediger de bal met de hand uit doel. Scheidsrechter De Bie (notabene Franstalig en het Nederlands onmachtig) had niets gezien, maar trok op aangeven van de grensrechter bij die man te rade. We geven de versie weer welke op de site van Dilbeek te lezen is (de juiste versie overigens):
 
"In de 73' consternatie alom, toen de scheidsrechter een rode kaart trok voor een Temse speler, nadat de bal met de hand door Dilbeek Sport van de lijn werd geklopt. De discussies laaiden hoog op en na overleg tussen lijnrechter en referee, gaf deze laatste tot ieders verbazing een vrijschop voor Dilbeek Sport. Hierbij trok de ref opnieuw rood voor dezelfde speler die nu echt van het veld werd gestuurd. Weer zat het spel op de wagen en weer zagen we overleg tussen de zwarte mannen van op het veld en langs de lijn. Toen gebeurde een opmerkelijk feit: de ref haalde de speler met rode kaart terug uit de kleedkamers en legde de bal op de stip!”
 
Twee keer rood voor dezelfde speler en toch verder mogen spelen, van een blunder van formaat gesproken. Uiteraard voelden de spelers uit Temse zich bekocht door dit voorval en na afloop van de bekerpartij tekende KSV voorbehoud aan. 

Overigens eindigde de wedstrijd op 2-1, zodat Dilbeek Sport zondag aanstaande gastheer is voor het West-Vlaamse Torhout. Ongetwijfeld krijgt dit nog een vervolg voor de groene tafel.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties