Woensdag laatste interland voor Nedved

Woensdag laatste interland voor Nedved
Foto: © SC

De wedstrijd van komende woensdag tegen Servië zal de laatste zijn van Pavel Nedved in de Tsjechische kleuren. De 34-jarige middenvelder kondigde dinsdag aan dat hij voorgoed de nationale ploeg van Tsjechië vaarwel zegt.
 
Nedved: “Dit was geen gemakkelijke beslissing voor mij om te nemen omdat het niet veroorzaakt is door een fysisch probleem. Ik zou graag wat ruimte willen laten voor de jongere spelers en dat is waarom dat de wedstrijd van morgen mijn laatste zal zijn voor Tsjechië.”
 
“Ik word 34 jaar op het einde van de maand en ik zou graag wat meer tijd met mijn familie willen doorbrengen. Daarom zal ik alleen voor Juvenus Turijn spelen. Het zou ook gecompliceerd zijn voor mij dat ik mij moet voorbereiden op internationale wedstrijden als ik in de Serie B speel.”
 
Woensdag zal Nedved dus zijn 91ste en laatste cap voor Tsjechië verzamelen. Tot nu toe heeft de middenvelder achttien interlandgoals achter zijn naam. Nedved stopte al eens toen hij op het EK 2004 in Portugal een knieblessure opliep. Hij kwam echter op zijn beslissing terug toen Tsjechië play-offs tegen Noorwegen moest spelen om zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Duitsland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties