Analyse Analyses 2006/2007 - Dessel Sport

Niels Hendriks
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - Dessel Sport
Foto: © SC

1. Inleiding

Dessel Sport is er dit seizoen al voor de tiende keer op rij bij in tweede nationale. Dessel verbaasde vriend en vijand in de eerste periode van vorig seizoen door hun goede resultaten, maar door een onwaarschijnlijke terugval eindigde het op een zestiende plaats. Het slaagde er zelfs in om amper één wedstrijd te winnen in de laatste 24 wedstrijden. De Kempense club werd uitgeschakeld in de eindronde van derde klasse, maar de KBVB besliste echter dat Dessel niet moest degraderen dankzij de veroordeling van Geel.
 
2. De ploeg

Vlak voor het einde van vorig seizoen nam trainer Ivo Thoelen het roer over van Yves Serneels. Rachid Tibari trok vorig seizoen al naar Dessel na het verdwijnen van KBHZ en tekende een contractverlenging voor twee seizoenen. Ook Gideon Imagbudu verlengde zijn contract. Aangezien Dessel pas erg laat wist in welke reeks het zou terechtkomen was het niet simpel om goede inkomende transfers af te sluiten. Het bleef dan ook maar bij vier nieuwe spelers. De 20-jarige Spanjaard Agustin Lopez Ruiz, ook al ex-KBHZ, kwam over van KV Mechelen en de 25-jarige Ghanees Mohammed Abdulai verliet Duitsland voor de Belgische tweedeklasser. De bekendste transfers zijn die van Alan Grozdanic en Ben Van Briel.  Grozdanic is een middenvelder en speelde de afgelopen seizoenen bij Antwerp en SK Deinze. Van Briel was na drie seizoenen bij KV Mechelen overbodig geworden.
 
Door de onzekere situatie zag coach Thoelen heel wat spelers andere oorden opzoeken. Jan De Langhe (Oudenaarde), Philip Piedfort (Bornem), Bjorn Janssen (Willebroek-Meerhof), Marc Eberle (Lierse), Kevin Dijck, Wouter Gielen (Zwarte-Leeuw), Steven Ooms (Mol-Wezel), Rob Nuyts ( KESK Leopoldsburg) en Hicham El Adouly (RC Mechelen).
 
3. Geschiedenis
 
Tijdens de eerste wereldoorlog van 1914-1918 werd er in Dessel gevoetbald onder de naam Alberta. In 1926 sloten ze zich bij de KBVB aan onder de naam FC Dessel Sport en kregen stamnummer 606 toegekend. Van 1932 tot 1966 speelde ze hoofdzakelijk in tweede provinciale en enkele seizoenen in eerste provinciale. In het seizoen ’65-’66 kon Dessel tweede provinciale definitief vaarwel zeggen dankzij een uitstekende jeugdlichting. In 1970 waren de groenwitten zelfs al doorgestoten naar derde klasse waar ze bleven tot het seizoen 1984. Toen de club 50 jaar aangesloten was bij de voetbalbond, in 1976, kreeg het de titel "koninklijke", en kreeg dus de naam KFC Dessel Sport. In 1995 konden ze opnieuw promoveren naar derde klasse door de titel te pakken in bevordering. Hierna duurde het amper twee seizoenen eer ze promoveerden naar tweede nationale. Dit seizoen start Dessel dus al aan hun tiende seizoen op rij in tweede klasse.
 
4. Infrastructuur
 
De eerste ploeg van Dessel werkt zijn thuiswedstrijden af in het Lorzestadion. Het verouderde stadion biedt plaats aan een kleine 5.000 toeschouwers. Vorig seizoen kwam er wel nieuwe verlichting en werden er extra zitplaatsen gecreëerd om aan de eisen van tweede klasse te voldoen.
 
5. Prognose
 
De kern is niet ingrijpend versterkt dus een moeilijk seizoen lijkt eraan te komen voor de Kempense club. Maar dit was de laatste seizoenen niet anders en toch slaagde Dessel er telkens in om zich te redden, dus waarom zou dat dit seizoen niet weer lukken?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties