Analyse Analyses 2006/2007 - KMSK Deinze

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - KMSK Deinze
Foto: © SC

1. Inleiding
 
Een dagje later (mijn excuses) dan voorzien is hier nu ook de analyse van KMSK Deinze. De Deinzenaren eindigden op de voorlaatste plaats voor het ter ziele gegane Heusden-Zolder. Het haalde amper 23 punten en had zo 8 punten achterstand op het zestiende gerangschikte Dessel Sport. Lange tijd was het onzeker waar Deinze ging belanden dit seizoen, uiteindelijk werd het toch de tweede klasse en zo kon de club bouwen aan een nieuw seizoen.
 
2. De Ploeg
 
Door het degradatiespook zochten maar liefst 17 spelers andere oorden op. Deinze trok Gerrit Laverge aan als nieuwe coach, hij tekent voor 2 jaar. Laverge kon meteen aan een heel nieuw elftal beginnen bouwen. Bij Deinze werden drie Brugse talenten aangetrokken. Birger Van De Ven genoot zijn opleiding bij Club Brugge en Sebastian Hermans droeg tot vorig seizoen het blauw-zwarte shirt. Van Cercle Brugge werd verdediger Jan Masureel voor een jaar gehuurd. Laverge beschikt jammer genoeg over een smalle kern waardoor men wel eens in de problemen zou kunnen komen gedurende het seizoen.
 
3. Geschiedenis
 
KMSK Deinze werd opgericht in 1926 en kreeg het stamnummer 818 mee. Tot 1954 speelde Deinze quasi constant in de hoogste provinciale reeks. Vanaf dan schommelt het tussen bevordering en eerste provinciale met eind de jaren ’60 zelfs een terugval naar tweede provinciale. In 1976 wist Deinze terug naar bevordering te promoveren. In 1978 wordt dan het nieuwe Burgemeester Van De Wiele Stadion in gebruik genomen. Toen in 1988 bedrijfsleider Marc Hoste het roer bij KMSK Deinze overnam pompte deze heel wat geld in de club. Onder impuls van 3 spelers (Luc Feys, Kurt Mertens en Nico Vanderdonck) en trainer Gilbert De Groote wist men zo in 1992 en 1993 kampioen te spelen waardoor men steeg naar tweede klasse. In 1997 heeft KMSK Deinze eerste klasse binnen handbereik wanneer ze deelnemen aan de eindronde. In het seizoen 2000-2001 kon Deinze zich extrasportief redden omwille van de weigering van de KBVB om KFC Turnhout een licentie te verschaffen. Toen was er een krachtige boodschap vanuit het bestuur door een nieuwe ploeg te bouwen en het aankondigen van een nieuw beleid. Deze geschiedenis lijkt zich nu te herhalen.
 
4. Infrastructuur
 
Sinds 1978 haspelt KMSK Deinze zijn thuiswedstrijden af in het Burgemeester Van De Wiele Stadion. In 2005 werd de gehele zittribune afgebroken en vervangen. Het stadion biedt plaats aan 7515 bezoekers waarvan 5425 niet overdekte staanplaatsen zijn.
 
5. Prognose
 
Vorig seizoen was KMSK Deinze, tot wanhoop van menig Deinzesupporter, het zwakkere broertje in de reeks maar toch wist het zich te redden door allerlei extrasportieve perikelen. Dit was meteen het signaal voor Marc Hoste dat er werk aan de winkel was. De vraag is of de transfers voldoende verbetering brengen en of Laverge een sterkere ploeg op het veld kan brengen. Ongetwijfeld gaat KMSK Deinze alweer een moeilijk seizoen tegemoet, een vijftiende plaats moet toch haalbaar zijn en zo zou degradatie vermeden kunnen worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties