Internacional pakt Copa Libertadores

Internacional pakt Copa Libertadores
Foto: © SC

Internacional Porto Alegre heeft gisterenavond beslag kunnen leggen op de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Vorige woensdag had Internacional al FC São Paulo verslagen met 1-2, in Zuid-Brazilië werd het gisteren 2-2.

De ontknoping van de finale was erg spannend. Internacional kwam tweemaal op voorsprong langs Fernandão en Tinga, maar iedere keer kon São Paulo langzij komen. Doelpuntenmakers voor de bezoekers waren Fabão en Lenilson. Deze laatste scoorde op vijf minuten van het einde van de partij. 

Tinga (Internacional) was ondanks zijn doelpunt bijna de schlemiel van de avond. Hij vierde zijn doelpunt iets te uitbundig en trok zijn shirt boven zijn hoofd. Daaronder droeg hij een t-shirt waarop hij Jezus bedankte. Reden genoeg voor scheidsrechter Horacio Elizondo om Tinga op een tweede gele en dus rode kaart te trakteren. 

Op die manier moest Internacional die 2-2 met tien man in de slotfase verdedigen. Na de 2-2 van Lenilson moest Internacional-doelman Cleber nog een aantal keer stevig uitpakken om São Paulo van de 2-3 te houden. Dat deed hij - gelukkig voor Tinga - met succes en zo won Internacional Porto Alegre zijn eerste Copa Libertadores in de clubgeschiedenis.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties