Mexico heeft genoeg van masker-rage

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mexico heeft genoeg van masker-rage
Foto: © SC

Spelers die in de Mexicaanse competitie in de toekomst nog een masker bovenhalen om een doelpunten te vieren, zullen voortaan bestraft worden met een gele kaart. Dat heeft de Mexicaanse voetbalbond beslist. De bond heeft genoeg van.

De bond benadrukte dat het niet de bedoeling is om de spelers hun creatieve vrijheid te beperken. "We willen niemand iets verbieden, maar soms ergert de ploeg die een doelpunt heeft tegengekregen zich aan de manier waarop dat doelpunt door de tegenstander gevierd wordt. Ze voelen zich voor schut gezet en het is beter te voorkomen dan te genezen", aldus Arturo Yamasaki van de tuchtcommissie van de Mexicaanse bond.

Vooral het eren van show-worstelhelden is erg in trek bij de Mexicanen. Omar Ortiz, de doelman van Chiapas, zet een masker op van Blue Demon, een showworstelheld uit de jaren '50. Gabriel Pereira van Cruz Azul doet zich dan weer voor als Mistíco als hij een doelpunt maakt. 

Het publiek en de spelers zien zelf geen kwaad in de manier waarop doelpunten worden gevierd. Als protest tegen de maatregel van de bond, trad Chiapas onlangs het veld op met elf gemaskerde spelers. Ze ontsnapten allemaal aan een gele kaart omdat de wedstrijd nog niet begonnen was en omdat bij aanvang van de wedstrijd allemaal hun masker hadden uitgedaan.

Op het afgelopen WK in Duitsland was het de Ecuadoriaan Ivan Kaviedes die een spidermasker opzette toen hij een doelpunt scoorde tegen Costa Rica. De FIFA besloot daarop dat ze niet kleinzielig zouden doen en het voorval onbestraft zou laten, tenzij het een trend zou worden. Volgens de Mexicaanse bond is er nu wel sprake van een trend. Yamasaki gaf zelfs aan dat de FIFA in oktober van plan is om de maskerpleiades overal te gaan verbieden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties