Analyse Analyses 2006/2007 - OH Leuven

Niels Hendriks
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - OH Leuven
Foto: © SC

1. Inleiding
 
Oud-Heverlee Leuven is een ambitieuze club die aan een mooie opmars bezig is. Na enkele jaren aan de top in derde gespeeld te hebben maakte OHL vorig seizoen een geslaagd debuut in tweede klasse. De fusieclub kon voor de winterstop rekenen op een erg sterke thuisreputatie. Hierdoor bracht een 1 op 15 hen niet in de problemen. In de terugronde slaagde OHL erin om op te klimmen tot een erg mooie zesde plaats. Het telde op de laatste speeldag amper vier punten minder dan Geel dat in de eindronde mocht aantreden. OHL kan terugblikken op een mooi eerste seizoen in tweede nationale en kan met vertrouwen aan het nieuwe seizoen beginnen.
 
2. De ploeg
 
De belangrijkste vertrekkers bij OHL zijn El Abbadi en Thierry Bayock Eyouck. Maar er werden voldoende versterkingen binnengehaald om hun vertrek op te vangen. In het doel blijft Thierry Berghmans het nummer één. Voor de verdediging werden Frederic Stilmant (Tubize), Arnaud Lisembart (Le Mans) en de jonge Kevin Serville (Woluwe) aangetrokken. Op het middenveld had OHL met Samuel Greven en Samuel Remy al veel kwaliteit rondlopen, Omar Belbachir (Troyes) en Boy-Boy Mosia (Westerlo) komen dit middenveld nog versterken. Spits El Abbadi krijgt als vervanger niemand minder dan Toni Brogno. En met Nadir Sbaa (Tubize) en, de momenteel nog geblesseerde, Ruytinx beschikt Guido Brepoels over meer dan voldoende aanvallende kwaliteiten.
 
3. Geschiedenis
 
Het Leuvens voetbal zat sinds het einde van de jaren ‘90 in een dipje en het Leuvens stadsbestuur wilde daar iets aan doen. Begin maart 2002 brachten zij de twee Leuvense clubs, Stade en Daring Leuven, samen in de hoop één club met toekomst uit de grond te stampen en op 11 maart werd reeds een principieel akkoord bereikt tussen de twee clubs. Er waren echter enkele onvoorziene problemen waardoor de mogelijke fusieclub in dezelfde situatie zou terechtkomen als de twee Leuvense clubs en daarom werden de Zwarte Duivels Oud-Heverlee op vraag van het Leuvens stadsbestuur bij de gesprekken betrokken.

De gesprekken verliepen zeer positief en reeds op 27 maart 2002 werd er officieel beslist dat de drie clubs samen het volgende seizoen één club zouden vormen. De club zou spelen in derde nationale met het stamnummer van Oud-Heverlee en op het Leuvens Sportcentrum.
De keuze van naam voor de nieuwe club werd overgelaten aan de initiatiefnemers van de fusie, nl. de gemeentebesturen van Oud-Heverlee en Leuven. Zij kozen voor een versmelting van de twee gemeentenamen tot Oud-Heverlee Leuven, of kortweg OHL.
 
4. Infrastructuur
 
OH Leuven werkt zijn thuiswedstrijden af in het stadion ‘Den Dreef’. Het stadion ligt op het grondgebied van de stad Leuven, vlak naast de Ring rond Leuven. Vroeger heette het stadion ‘Leuvens Sportcentrum’. 

Begin 2005 werd een nieuwe hoofdtribune in gebruik genomen, deze tribune biedt plaats aan 2.000 toeschouwers. Het volledige stadion heeft een capaciteit van 9.000.
 
5. Prognose

OH Leuven eindigde vorig seizoen al in de subtop en kan op dit succes verder bouwen. De ploeg werd zelfs nog versterkt ten opzichte van vorig seizoen. Als de ploeg gespaard blijft van al te veel blessures en schorsingen moet OHL in staat zijn om bovenaan te eindigen en te strijden voor een plaats in de eindronde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties