Chilavert betwist record Ceni

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Chilavert betwist record Ceni
Foto: © SC

De Paraguayaanse ex-doelman José Luis Chilavert betwist het record van de Braziliaan Rogério Ceni. Ceni dacht het record van de Paraguayaan binnen te hebben toen hij tweemaal scoorde tegen Cruzeiro, maar Chilavert meent dat hij het record nog steeds stevig in handen heeft.

Volgens de FIFA en de IFFHS beëindigde Chilavert zijn loopbaan met 62 doelpunten achter zijn naam. De 33-jarige Ceni heeft ondertussen 64 treffers laten aantekenen en hij heeft nog een tijdje voor de boeg bij FC São Paulo. Chilavert toverde echter nog acht doelpunten uit zijn toverhoed.

In de Folha de São Paulo beweert Chilavert dat hij er meer gemaakt heeft dan Ceni. Hij zou naar eigen zeggen 70 officiële doelpunten hebben laten aantekenen en kan dat bewijzen. Chilavert zegt dat de strijd nog niet voorbij is en hij het er niet meer wil over hebben zolang Ceni er niet nog eens zeven heeft gemaakt.

Chilavert gooide trouwens nog wat olie op het vuur door aan te geven dat de doelpunten van Ceni van minder waarde zijn omdat ze in Brazilië omzeggens iedere dag spelen. De nationale competitie in Brazilië duurt 46 speeldagen, maar daarbij komen ook nog eens de staatskampioenschappen en verschillende bekertoernooien.

Chilavert maakte trouwens ook acht doelpunten voor Paraguay in 74 interlands. Ceni stond tot dus ver vijftien keer onder de lat bij Brazilië, maar scoren kon hij nog niet. Ex-bondscoach Carlos Alberto Parreira verbood hem strafschoppen op vrije trappen te nemen omdat dat te link was in verdedigend opzicht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties