Standard voor uur van de waarheid

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard voor uur van de waarheid
Foto: © SC

Standard staat voor het uur van de waarheid. Vanavond nemen de Rouches het op tegen Steaua Boekarest. Inzet: een ticket voor de Champions League en minstens vijf miljoen euro.

Standard heeft slechts één opdracht in Boekarest: winnen. Na het 2-2 gelijkspel thuis hebben de Rouches geen andere keuze. Of toch wel, want ook een knotsgek gelijkspel als 3-3 of meer kan volstaan voor kwalificatie. 2-2 brengt nog verlengingen en indien nodig penalty's met zich mee, maar 1-1 of 0-0 betekent de uitschakeling. Hetzelfde geldt uiteraard voor een verlies.

Het staat dus buiten kijf dat Steaua vanavond de grote favoriet is. De Roemenen hebben niet alleen het thuis- en scorevoordeel, ze hebben ook een stevige dosis vertrouwen na hun prachtige Europese avontuur van vorig seizoen. Toen werd Steaua pas in de halve finale uitgeschakeld door Middlesbrough. Bovendien wonnen de Roemenen thuis twee seizoenen geleden al van Standard. Toen werd het -tegen de gang van het spel in- 2-0.

Standard daarentegen zit qua zelfvertrouwen op een laag pitje. De Rouches startten met een dramatische 1 op 9 aan de competitie, al was er afgelopen weekend tegen Genk wel duidelijk beterschap te merken. Bovendien ontbreekt het Standard aan Europese ervaring. Op enkele uitzonderingen na (Rapaic, Sa Pinto, Deflandre) speelden de meeste spelers amper of zelfs geen Europese wedstrijden.

Niettemin hoopt men in Luik en wellicht ook in de rest van België dat Standard zich vanavond plaatst. Voor Standard is het een unieke kans. De club kan zich immers voor het eerst in zijn geschiedenis plaatsen voor het gemoderniseerde kampioenenbal. Een niet te missen kans om de jarenlange frustratie tegenover Club Brugge en Anderlecht, die dankzij de Champions League een structurele en financiële voorsprong namen, weg te vegen.

De Rouches kregen gisteren alvast goed nieuws. Milan Rapaic, de man van de twee doelpunten in de heenwedstrijd, zal immers kunnen meespelen. Dat betekent dat Standard met dezelfde elf als tegen Genk aan de aftrap komt: Renard, Deflandre, Onyewu, Sarr, Matias, Fellaini, Rapaic, Geraerts, Defour, Sa Pinto en Jovanovic. Aan trainer Johan Boskamp om ze richting de Champions League te coachen.


Steaua Boekarest - Standard, 19u30, live op RTBf La Deux.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties