Atalanta trekt twee spelers aan

Atalanta trekt twee spelers aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atalanta Bergamo heeft amper een dag voor de sluiting van de transfermarkt twee spelers onder contract gelegd. Nadat men dinsdagavond al de transfer van Christian Vieri aankondigde, deelde de ploeg woensdagnamiddag mee dat ook Nelson Abeijon (foto) en Cristiano Doni deel uitmaken van de selectie.
 
Abeijon tekende een contract voor één seizoen en kost Atalanta geen cent want bij Cagliari was hij einde contract. Bij die laatste ploeg speelde de 33-jarige middenvelder 161 competitiewedstrijden en maakte hij op 13 december 1998 zijn debuut in de Serie A in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Perugia. Abeijon stond eerder ook al op de loonlijst van Nacional Montevideo, Racing Santader en Como.
 
Met Doni keert er een speler terug die al eens vijf seizoenen voor de club speelde. De 33-jarige middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen, maar ook voor hem moest Atalanta geen transferprijs betalen. De zevenvoudige Italiaanse international ontbond immers enkele dagen geleden zijn contract bij Real Mallorca. Doni maakte zijn debuut in de Serie A in het shirt van Brescia op 31 augustus 1997 in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Inter. Zijn debuut voor de Italiaanse nationale ploeg kwam er op 7 november 2001 in het 1-1 gelijkspel tegen Japan. Doni verdedigde eveneens de kleuren van Modena, Rimini, Pistoiese, Bologna en Sampdoria.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties