Spelers La Louvière moesten het uitleggen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Spelers La Louvière moesten het uitleggen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De controlecommissie van de Belgische Voetbalbond kwam gisteren bijeen om zich opnieuw te buigen over de omkoopaffaire rond de Chinees Zheyun Ye. Drie voormallige spelers van La Louvière moesten het komen uitleggen.

Twee seizoenen geleden verloor La Louvière met 7-0 op het veld van Lierse. Bij het uitbarsten van de gokaffaire werd die wedstrijd bestempeld als een verdachte wedstrijd. Gunther Van Handenhoven, de toenmalige kapitein van La Louvière, ontkent dat. Volgens Van Handenhoven werd er inderdaad bewust zwaar verloren op Lierse, maar niet op vraag van gokchinees Zheyun Ye. Van Handenhoven en zijn ploegmaats verloren omdat ze al maanden niet meer uitbetaald werden.

Maar ook dat mag niet, aldus de Voetbalbond. Het bewust verliezen van een wedstrijd staat immers gelijk aan competitievervalsing. Daarom moesten Van Handenhoven, Wagneau Eloi en Mario Espartero vandaag hun verhaal doen tegenover de controlecommissie. Ze riskeren een schorsing van minstens één jaar. Een uitspraak wordt in oktober verwacht.

Ondertussen zet ook het gerecht het onderzoek naar de omkoopaffaire verder. De zaak staat momenteel op een laag pitje, maar tegen eind dit jaar hoopt men de eerste resultaten te boeken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties