Heist en Mol-Wezel met 9 op 9

Jo Mertens

Veldwezelt ging goed uit de startblokken tegen Mol-Wezel en liet een betere indruk als de afgelopen wedstrijden en kon zo na 10 min de stand openen en rustig uitspelen tot aan de rust.Maar na de koffie lieten de bezoekers uit Mol-Wezel zien dat ze buiten goed voetbal ook een geweldige vechters mentaliteit hebben  en wisten via doelpunten van Nuyts en twee maal Jimmy Catgiu de scheve situatie nog recht te zetten en blijven zo met een 9 op 9 op kop in 4 de klasse C.Voor Veldwezelt waar men zoveel van dit seizoen verwachte  begint de alarmbel stilletjes te luiden want met 0 punten is men de onverwachte rode lantaarn.

In de Limburgse derby tussen Spouwen en Patro Eisden voor 700 toeschouwers waren het de bezoekers die hun eerste punten verlies leden, na nog een gelijkopgaande eerste helft waarin Patro probeerde het heft in handen te nemen maar niet aan kansen kwam bleef het 0-0.
In de tweede helft kreeg men een agressiever Spouwen te zien dat dan ook wist te scoren langs Vandersmissen hoe Patro ook nog probeerde het was de thuisploeg die op de counter via Hermans en Bronzwaer de 3-0 op het bord zette.Patro dat via Peeters de eer nog kon redden kon de eerste nederlaag toch niet meer ontlopen.

Heist gaat op zijn elan verder en wist met doelpunten van zijn twee topschutters Van Gestel en Laenen de moeilijke verplaatsing naar Thes tot een goed einde te brengen
Eindstand 0-2.

In de kempische derby moest Hoogstraten tot te laatste minuten knokken om een opening te vinden in de goede georganiseerde verdediging van Lille maar wist via de ingekomen Lamslots toch nog de 3 punten uit de brand te slepen en zo mag Hoogstraten zich nu opmaken voor de topper van vrijdag 22 sep in Mol-Wezel.

Bij Verbroedering Maasmechelen – Leopoldsburg zat het venijn in de staart en was het de thuisploeg die met een doelpunt in de 90 ste minuut de 1-0 op het bord wist te zetten en zo leopoldsbyrg met een kater huiswaarts stuurde.