Rapide verliest derby bij KSK Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide verliest derby bij KSK Lebbeke
Foto: © SC

Om geen voeling te verliezen met het peloton was er voor beide teams maar één opdracht in deze derby : winnen!  Het werd geen hoogstaande, maar wel een met veel inzet en aanvallende intenties betwistte wedstrijd, afgesloten in het voordeel van de thuisploeg.

Blitsstart bij Rapide en Kevin Trienpont nam met een scherp aangesneden voorzet doelman Gilles Berckmoes meteen op de korrel. Onmiddellijke repliek van KSK maar de doorgespurtte Christophe Van den Abbeele stak de bal naast de verste paal. Beide ploegen speelden overhaast met veel balverlies tot gevolg. Even voorbij het kwartier kwam een weggewerkte hoekschop in de voet van Kristof Vermeir terecht. Van op de flank gaf hij een loepzuivere voorzet en kapitein Olivier Antoons kopte enig mooi in de winkelhaak (19’ 1-0). Rapide reageerde en Karel Verhulst vond het hoofd van Jens Verroken die rakelings over kopte (21’). KSK onder druk maar noch Rosenilton Torres, noch Jens Verroken vonden de goede richting. Ei zo na kon de thuisploeg de score verdubbelen. De volkomen vrijstaande Filip Cornelis kopte echter een voorzet van Tom Rooms ver over (42’). Karel Verhulst werd de pineut toen hij Kristof Vermeir foutief stopte en diens strakke vrije trap via het been van … Karel Verhulst in doel afweek (43’ 2-0 o.g.).
Na de koffie probeerde Rapide de bakens te verzetten. Eens te meer bleek echter de aanvallende onmondigheid. Rosenilton Torres knalde een doorgekopte hoekschop naast (61’). Aan de overzijde verslikte Filip Cornelis zich in zijn eigen dribbelbewegingen (68’). Kevin Trienpont stuurde Joris Cools alleen op Gilles Berckmoes af. De thuisportier gooide zich gepast in de baan van het schot (76’). Rosenilton Torres ging gewillig neer toen hij door Angelo Sciacca werd aangetikt en de uitstekend leidende David Stevens legde de bal op de stip. Jens Verroken liet de spartelende Gilles Berckmoes kansloos (81’ 2-1). Rapide kreeg weer moed maar stuitte op een sublieme Gilles Berckmoes. Met een karpersprong haalde hij een kopbal van Jens Verroken van onder de deklat. Ook bij de daaropvolgende hoekschop bleef de thuisgoalie pal staan.
 
KSK Lebbeke trekt zaterdagavond naar het puntenloze Aalter (aanvang om 20u) en Rapide Lebbeke is zondagnamiddag om 15u gastheer voor Sparta Petegem.
 
KSK Lebbeke
Gilles Berckmoes, Kjell Dooremont, Olivier Antoons, Laurent Decuypere, Kristof Vermeir (77’ Jan Van Baveghem), Danny Theys, Steve Van Tongelen, Filip Cornelis (72’ Angelo Sciacca), Christophe Van den Abbeele (85’ Roel Slootmakers), Tom Rooms, Kevin Vertongen. Res: Koen Mathijs
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst (46’ Matthias De Visscher), Bart Verhulst (67’ Joris Cools), Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Dimitri Dhondt (46’ Tim Vierbergen), Rosenilton Torres, Steff De Visscher, Jens Verroken, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Yannick Sen.
 
Doelpunten
19’ 1-0: Olivier Antoons
43’ 2-0: Karel Verhulst (o.g.)
81’ 2-1: Jens Verroken
Kaarten
Geel: Karel Verhulst (43’), Mathias De Visscher (84’), Tim Vierbergen (89’)
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties