Interview Trainers na KVM-Eupen

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVM-Eupen
Foto: © SC

Marc Grosjean wilde eerst de Mechelse supporters bedanken voor hun spandoek dat medeleven uitdrukte met een speler van Eupen die wegens een tumor in zijn been naar alle waarschijnlijkheid zijn been moet laten amputeren. 
"De overwinning van Mechelen is verdiend. We probeerden Mechelen het voetballen te beletten, iets wat aardig lukte. We kwamen dat ook op die 1-0 en dan kwam die bal op de kruising nog. In de tweede helft liet Mechelen zie wat het waard was en kon het spijtig genoeg een tweede keer scoren. Ik had ze bezig gezien op Union en verschoot er dan ook niet van de ze dit konden brengen. Er zitten veel individuele en collectieve kwaliteiten in deze kern. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar ik denk dat we er alles aan gedaan hebben om hier toch een puntje weg te halen. Ik wil onthouden dat onze organisatie er stond, maar dat het net niet gelukt is."
 
Peter Maes en zijn KV Mechelen leken het leuk te vinden om de wedstrijd spannend te maken. Met deze vaststelling werd hij meteen geconfronteerd. "Neen, absoluut niet. We wisten dat we niet dezelfde wedstrijd gingen krijgen als op Union, de ruimtes lagen ergens anders. Ik ken Marc ook goed, hij heeft ons vandaag verhinderd van tussen de lijnen te spelen. Als je dat dan wel doet dan krijg je dikwijls van die momenten dat je balverlies leidt in een situatie waarin je normaal geen balverlies mag hebben en dan sluipt natuurlijk de onzekerheid in het elftal. We proberen dan wel andere oplossingen te zoeken, maar die komen er in de eerste helft niet uit en dan krijg je nog al te gemakkelijk dat doelpunt binnen en dan wordt het vechten tegen jezelf."
 
"Maar gelukkig komen we op een heel goed moment op gelijke hoogte, we hadden dan al verschillende goed kansen gehad. Als Kielo-Lezi in het begin wel kan scoren dan wordt die wedstrijd misschien gemakkelijker. Ik vond Eupen heel goed spelen, ze vingen onze velopzetting goed op. Ik wist op voorhand wat er ging gebeuren maar ik heb niet van tevoren willen wijzigen omdat de jongens zich goed voelen bij deze manier van spelen, je ziet dan dat we moeten zoeken, gemakkelijker doelpunten tegen krijgen en moeten vechten tegen onszelf."
 
"De tweede helft heb ik dan lichtjes gewijzigd. Niet achteruit, maar vooruit spelen dan zie je dat vertrouwen terug komen. We hebben een heel goede groep en dan zie je dat ze in de tweede helft een heel goed collectieve prestatie neerzetten. De overwinning is heel belangrijk want zoals veel ploegen wisten we niet goed of we naar boven of beneden moesten kijken. Ik denk dat ons wagonnetje is aangekoppeld en dat er nu met Waasland en Antwerp twee heel goede wedstrijden in het verschiet liggen voor ons. Ik ben blij dat we onze supporters vandaag een overwinning hebben kunnen geven en ik ben ook heel content dat diezelfde supporters wederom in grote getale opgekomen ook in moeilijke momenten achter de ploeg bleven staan. Ik hoop dat ze dat in de toekomst tijdens de moeilijke momenten, en die zullen er met deze jonge groep nog zeker komen, blijven doen. Voor deze supporters willen we vechten en zo veel en hard mogelijk werken."
 
"De Pauw en Vleminckx zijn spelers die een bal kunnen vasthouden, die gemakkelijk zijn aan de bal. Ik ben blij dat ik twee soorten spelers heb. De ene wedstrijd moet het op een beukende manier, de andere op een voetballende manier. Vandaag moest het op de voetballende manier want Eupen had heel wat kracht achteraan. Het is inderdaad dringen om in het elftal te staan, we hebben een heel jong en evenwichtig elftal. We zijn blij dat we gewonnen hebben want als je hier gelijk speelt ga je toch met een heel ander gevoel naar Waasland. Niet dat we daar niet gaan voetballen, we gaan om te winnen, maar zullen toch relaxter zijn. We kunnen zo doorgroeien en alleen maar beter worden. We voetballen inderdaad meer naar voor en wat ik graag zou zien is wat ik in die vier jaar bij Verbroedering Geel heb neergezet. En dat zou ik hier ook graag terugzien, ik zie al kenmerken, ik zie al momenten en we moeten die momenten zo lang mogelijk proberen vast te houden. Ik zie dat ik een heel leergierige groep heb. Waar dit eindigt zullen we wel zien, we proberen goed voetbal te brengen, rust in het spel te hebben. We hopen onze supporters nog veel mooie momenten te bezorgen." [AN]
 
 
Lees ook de reacties van Thijs,De Pauw en Maes na de wedstrijd ==> hier
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties