Bayat wil verrassend minder buitenlanders

Thomas Dubois
| 0 reacties
Bayat wil verrassend minder buitenlanders
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mogi Bayat, de voorzitter van Charleroi die eergisteren nog in het nieuws kwam met wanpraktijken, gaat in de tegenaanval tegen de bezoedeling van z'n naam. En dat doet hij met een verrassend tegenvoorstel. "Er moet dringend werk gemaakt worden van een reglement dat het aantal buitenlanders in onze competitie beperkt", zegt de omstreden figuur in Het Nieuwsblad.
 
"Hier in Charleroi hebben we trouwens nooit meer dan twee buitenlanders ineens getest. Bij mijn weten hebben we hier ook nog nooit elf buitenlanders aan de aftrap gebracht", gaat hij verder in z'n discours. Van een onderzoek bij de bond ligt hij niet wakker. "De bond heeft werk genoeg. Ik denk onder meer aan de zaak-Ye. Dan kan ik toch niet zo belangrijk zijn."
 
In een reportage van de Britse omroep BBC, wordt Bayat getoond samen met een makelaar die de club voor vijf miljoen in handen kon krijgen. Terwijl kon Bayat ervoor zorgen dat er een hele resem buitenlanders getest wordt en dat enkel de beste ervan een contract zouden krijgen om die dan uiteindelijk goedkoop te transfereren naar Engeland om er dan nog eens wat geld aan te verdienen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties