D'Hooghe doet oproep aan supporters

Thomas Dubois
| 0 reacties
D'Hooghe doet oproep aan supporters
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel D'Hooghe doet op de officiële website van Club Brugge een oproep aan de supporters van blauw-zwart. De voorzitter van Club reageert daarin op de fluitconcerten tijdens de wedstrijd Club Brugge – Bergen enkele weken terug, toen de West-Vlamingen niet verder geraakten dan een troosteloze 0-0.

“We hebben zondag als bestuur van Club Brugge kunnen vaststellen welke de enorm motiverende rol van onze supporters is geweest”, aldus D'Hooghe. “Wij willen de naar Sint-Truiden meegereisde fans dan ook uitdrukkelijk danken voor de manier waarop zij het team in die uiterst moeilijke uitwedstrijd hebben voortgestuwd. In hun commentaren achteraf hebben onze spelers ook bijzonder de belangrijke rol van de supporters onderstreept, die resulteerde in de onverhoopte ommekeer op het scorebord.”

“Als bestuur van Club Brugge hopen we dan ook dat iedereen de juiste lessen wil trekken uit de opgedane ervaringen van de voorbije weken. Af en toe, en het is menselijk, het overkomt iedereen, overheerst negativisme op de tribunes wanneer de zaken niet naar wens verlopen. Dat was in de jongste thuiswedstrijd tegen Bergen zeker en vast het geval. De spelers, en ook dat is menselijk, hebben het hoofd wellicht iets te snel tussen de schouders laten zakken. De ontevredenheid rolde dan ook al vroeg in de eerste helft van de tribunes naar het terrein. Onze spelers zochten steun bij de achterban, maar vonden die niet. Voetballers geraken nog meer met zichzelf in de knoop wanneer ze de banbliksems van de supporters in hun rug voelen priemen. Dan wordt het nog veel moeilijker om met dat ene sublieme moment van technisch raffinement een dichtbevolkte en strikt georganiseerde defensie alsnog te ontmantelen. Wanneer spelers evenwel voelen dat de supporters hen vooruit schreeuwen, komt dat moment er wél. Getuige de slotfase in Staaien. Als onze voetballers zich gesteund weten, dan lukt het hen wél om er te blijven voor gaan. Zelfs tot in de 93e minuut!” 

“Wanneer een wedstrijd slecht was en het resultaat navenant, dan zal elke voetballer aanvaarden dat het publiek zijn ontevredenheid lucht. Hij zal het hoofd buigen en trachten de volgende keer beter te doen. Maar tijdens die 90 minuten, wanneer hij in volle actie is en wanneer die vonk om de situatie om te keren maar niet wil komen, heeft hij niets aan verwijtende kreten. Dan heeft hij een schouderklopje nodig, een aanmoediging, een oppepper. Daarom vraag ik als voorzitter en bestuurslid: steun onze spelers en trainers, met woorden en gezangen. Zodat wij altijd met een numerieke meerderheid tegenover onze tegenstanders staan: die elf op het veld, en u als collectieve twaalfde man.” [TH]

Auteur: Van der Planken A.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties