Interview Reacties spelers na Waasland-KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties spelers na Waasland-KVM
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd Waasland – KV Mechelen met spelers van beide ploegen. Hier vind je het eerste deel van de reacties. Morgen kan je het tweede deel verwachten.
 
Pieter Crabeels viel in aan het begin van de tweede helft en ontpopte zich met zijn twee doelpunten tot man van de match. We hadden na de wedstrijd een kort gesprekje met hem:
 
Wat vond je van de wedstrijd?
 
"Die mannen scoren wel op het einde van de eerste helft, maar met de ploeg die we op het moment hebben weet je dat er nog iets aan te doen is. Dan maakt Dhont een heel belangrijke goal en dan weet je dat je erover kunt. Je zag van het begin van de wedstrijd dat die mannen te pakken waren."
 
De tweede helft hebben jullie het meer op kracht geprobeerd?
 
"Het was inderdaad een match die je op kracht moest beslissen en dat is ons dan ook gelukt."
 
Je bent lang gekwetst geweest. Wat was er allemaal aan de hand?
 
"Ik ben vorig jaar geopereerd geweest aan mijn buikspieren en ik heb er nu nog een beetje de naweeën van gehad. Ik hoop dat het nu allemaal verleden tijd is, ik heb een nog een verrekking en een scheurtje gehad, maar op het moment ben ik pijnloos aan het spelen. Dit is mijn derde invalbeurt dit seizoen. Op Union, vorige week thuis tegen Eupen en nu hier in Waasland. Ik weet niet waar dit voor Mechelen gaat eindigen, maar als we zo kunnen verder werken gaat hier misschien nog iets moois uit verder komen."
 
 
Bert Dhont scoorde de gelijkmaker en knapte heel wat werk op:
 
Mechelen wint hier al bij al verdiend na een moeilijke wedstrijd?
 
"Ik verwachtte te gaan rusten met een 0-0, het werd dan toch nog 1-0 en dan zit je met een domper in de kleedkamer. In de tweede helft hebben we qua mentaliteit en fysiek Waasland wel bij de keel gegrepen. We scoren dan nog drie keer, dat is natuurlijk wel een meevaller. Maar vooral kwestie mentaliteit en fysiek staat dit KV Mechelen op het moment ver. Maar zo altijd achterkomen, kunnen we niet blijven ophalen. Ik denk zoals volgende week tegen Antwerp, een uitgekookte ploeg, als je daartegen achter komt dan mag je het wel schudden. Dat is iets waar we moeten aan werken: dat we geconcentreerd blijven, ook die laatste vijf minuten voor de rust. Al bij al was het toch een heel geslaagde namiddag."
 
Vandaag blijkt ook dat jullie over een sterke kern beschikken. Het zijn de invallers die het verschil maken?
 
"Ja, Charaï geeft het tweede doelpunt aan en Crabeels scoort er twee. Ook Biset zie ik altijd graag klaar staan om in te vallen. Hij is een breekijzer en is heel sterk met de kop. Ik vind dat heel plezant. De trainer weet dat wel, we hebben een heel evenwichtig elftal en er wordt wekelijks hard geknokt om er in te staan. We hebben op dit moment niet alleen een sterke elf, maar ook een heel sterk geheel."
 
De eerste helft probeerden jullie nog te spelen op techniek en creativiteit , de tweede leek het meer puur powerplay?
 
"Inderdaad, de eerste helft hebben we niet zo goed gevoetbald. Er lag heel wat ruimte en die hebben we niet goed benut. De tweede helft hebben we dat wel gedaan, we hebben van links naar rechts gespeeld en Waasland fysiek kapot gemaakt. Dat was ook wat de trainer bij de rust zei tegen ons. Je ziet dan ook in de tweede helft dat ik of iemand op links altijd vrij loopt en dan krijgen we nog meer ruimte en krijgen zij het moeilijk. Goed gezien en ook goed afgemaakt."
 
Ben je persoonlijk tevreden over je wedstrijd?
 
"Ik ben heel tevreden. Ik leef van week tot week. Zeker in het begin van het seizoen weet je dat het niet simpel wordt. Het was leuk om te scoren, maar ik ben vooral tevreden over de wedstrijd in het totaal. Ik voel me goed op het moment bij die jonge bende. Ik probeer elke week om erbij te zijn. Nu ga ik weer werken naar de match van zaterdag tegen Antwerp." [AN]
 
 
Lees ook de trainersbabbel ==> hier.
 
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties