Valencia de sterkste in duel met Roma

Dirk Pieters

De wedstrijd tussen Valencia en AS Roma was een duel tussen twee ploegen in goede vorm. De thuisploeg bleek na de wedstrijd net iets sterker te zijn dan de Italianen. Het won met 2-1. Alle doelpunten vielen in het eerste halfuur.

Het was voor Valencia de tweede overwinning in deze Champions League. Voor AS Roma was de nederlaag geen drama, maar het zal zijn volgende wedstrijd opnieuw moeten winnen. Roma telt na twee wedstrijden drie punten in de groep.

Het was de thuisploeg die het best van start ging en Angulo zorgde dan ook na twaalf minuten voor het eerste doelpunt. Toch duurde het niet lang alvorens AS Roma opnieuw in de match kwam. Het was Francesco Totti die vanop de stip de 1-1 op het bord zette. Tien minuten later was het alweer raak voor de thuisploeg. David Villa zorgde opnieuw voor de voorsprong. De 2-1 was meteen ook de ruststand in een aantrekkelijke partij.

De tweede helft was heel wat minder. Enkel de thuisploeg kreeg enkele kansen, maar vergat om nog doelpunten bij te maken. Morientes, net vader geworden, kreeg nog een goede kans, maar de spits liet de mogelijkheid liggen. Zo won Valencia verdiend met 2-1 van AS Roma. [AN]