Buffel toont Rangers de weg

Yves Dekoning
| 0 reacties
Buffel toont Rangers de weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glasgow Rangers - Molde 2-0 (0-0)

Glasgow Rangers heeft op eigen veld moeizaam de maat genomen van Molde. De heenwedstrijd was op een brilscore geëindigd.

De thuisploeg begon aanvallend aan de partij en Kris Boyd kon na vijf minuten al scoren op aangeven van Thomas Buffel. Hij liep echter buitenspel. Rangers ging op zijn elan verder en in de 12de minuut was het dan toch raak. Buffel werkte een voorzet van Steven Smith knap af. Molde probeerde meteen terug te slaan en creëerde kansen via Marel Baldvinsson en Magne Hoseth, maar geraakte niet voorbij doelman Allan McGregor. Vlak voor rust verdubbelde kapitein Barry Ferguson op aangeven van Boyd de voorsprong. 

Na de pauze waren de bezoekers meteen weer gevaarlijk, vooral via Baldvinsson en Hoseth. McGregor stond echter ijzersterk te keepen en hield zijn netten schoon. Hij zou later dan ook uitgeroepen worden tot man van de match. Aan de overkant was ook Jan Larsen sterk op dreef. Hij belette op schitterende wijze Dado Prso en Charlie Adam het scoren. Het bleef 2-0. Na een spannende wedstrijd mag Glasgow Rangers zich opmaken voor de volgende ronde.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties