Lierse organiseert tornooi voor andersvaliden

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lierse organiseert tornooi voor andersvaliden
Foto: © SC

Op zondag 15 oktober organiseert Lierse 2006 VZW, in samenwerking met K. Lierse S.K., de stad Lier en Avalympics vzw, voor de tweede maal een internationaal voetbaltornooi voor voetballers met een verstandelijke en/of motorische beperking in het Herman Vanderpoortenstadion te Lier.

De Lierse G-Voetbaldag voor Andersvaliden is de enige voetbalhappening voor andersvaliden in België die op het gras van een eersteklasseclub plaatsvindt. In het Liersestadion, met eersteklassespelers en trainers Trost en Van Meir, met cheerleaders en optredens door de lokale gitaarschool Guitar Blast.

24 ploegen zullen er deelnemen aan het tornooi dat plaatsvindt tussen 11u en 17u. We verwachten hiervoor ongeveer 240 deelnemers die op deze wijze een grote droom in vervulling kunnen zien gaan: eens spelen in een eersteklasse stadion zoals hun voetbalvedetten. Een eindklassement wordt er niet opgemaakt: iedere deelnemer is immers een winnaar! Daarom voorzien wij ook voor iedere deelnemer een mooie herinneringsmedaille en een verrassingszakje.

Ook voetballers met een handicap uit de regio Lier die niet bij een G-ploeg aangesloten zijn krijgen eindelijk hun kans. Om 11u organiseren wij een voetbalinitiatie of een training voor deze voetballers met een handicap (m/v) onder begeleiding van de spelers uit de A-kern van K. Lierse S.K. Deelname aan deze voetbalclinics is volledig gratis. Inschrijven hiervoor kan de dag zelf tussen 10u en 11u.

Vanaf 12u speelt dit team mee in het G-voetbaltornooi (onder begeleiding) of indien er niet voldoende spelers zijn, worden de aanwezige voetbalkandidaten in de G-voetbalteams van Avalympics vzw – Verbroedering Geel ingepast. Zo willen wij ook deze deelnemertjes een fantastische belevenis en mooie kennismaking met het G-voetbal, de Lierse-sfeer en de Lierse spelers schenken. Hopelijk vormt deze dag de ideale springplank naar een eigen Lierse G-voetbalploeg in 2007.

Er wordt randanimatie voorzien en zowel onze trainer René Trost als alle Lierse-spelers zullen gans de dag aanwezig zijn. Onder andere Walter Grootaers, schepen van Sport & Cultuur te Lier en Els Van Weert, Staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie, hebben hun aanwezigheid tijdens dit gebeuren ook reeds bevestigd.

Bij deze nodigen wij iedereen van harte uit om tijdens deze dag te komen supporteren voor onze andersvalide vrienden! Zoals aangegeven op onze affiche: iedereen is welkom, met of zonder handicap!

Voor meer informatie aangaande Lierse 2006 vzw en haar activiteiten kan u steeds terecht op www.lierse.com (klik op het icoontje van Lierse 2006) waar u tevens de foto’s en info van de voorbije editie van de G-voetbaldag kan opvragen. E-mailen kan ook naar lierse2006@lierse.com
Meer informatie aangaande Avalympics vzw en haar activiteiten kan u vinden op www.avalympics.be .

Wij rekenen alvast op uw aanwezigheid!
Sportieve groeten,
Lierse 2006 vzw    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties