Groep A: Servië won, Portugal verrassend onderuit

Thomas Dubois

In groep A stonden er naast het duel tussen België en Azerbeidzjan nog drie andere wedstrijden op het programma. Servië won makkelijk van Armenië. Ook Finland won, het deed dat op het veld van Kazachstan. Het meest verrassende resultaat kwam uit Polen, dat met 2-1 won van Portugal.

Servië – Armenie:  3-0

Servië controleerde de volledige wedstrijd, maar kon dat pas in de tweede helft in doelpunten verzilveren. Kort na de rust was het Stankovic die op penalty de ban brak. Lazovic maakte er enkele minuten later 2-0 van. Van dan af aan controleerden de Serven. In de slotfase werd het nog 3-0 via Zigic, die ook al tegen België scoorde.

Kazachstan – Finland:  0-2

Kazachstan blijft voorlopig op dat ene puntje van tegen België steken. De Kazakken verloren woensdagavond opnieuw. Ditmaal tegen Finland, dat geen enkel probleem had met de ploeg van Arno Pijpers. Litmanen in de eerste helft en Hyypiä in de tweede helft zorgden voor de doelpunten.

Polen – Portugal: 2-1

Polen won verrassend van Portugal. De ploeg van Leo Beenhakker, die door de mindere start onder druk kwam te staan, begon heel sterk aan de wedstrijd en stond al na achttien minuten 2-0 voor. Smolarek was de held van de avond met twee doelpunten. Portugal probeerde in de tweede helft wel iets terug te doen, maar het was pas in de toegevoegde tijd dat Nuno Gomes de aansluitingstreffer kon scoren.

Servië heeft na vier wedstrijden tien punten en leidt in groep A. Finland volgt op de tweede plaats met acht punten. Polen en België delen de derde plaats met zeven punten. Beide ploegen spelen over een maand tegen elkaar. Portugal heeft met een wedstrijd minder gespeeld vier punten. Armenië, Kazachstan en Azerbeidzjan moeten de rol lossen. [AN]