Analyse Genk en Anderlecht halen uit

Kristof Blomme
| 0 reacties
Genk en Anderlecht halen uit
Foto: © SC

Op de negende speeldag hebben zowel Racing Genk als Anderlecht een ruime overwinning behaald. Eerste achtervolger Club Brugge liet twee punten liggen bij Brussels. De Bruggelingen tellen nu een achterstand van drie punten op Anderlecht. Charleroi wipte naar de derde plaats dankzij een thuisoverwinning tegen Sint-Truiden. Onderin verloor Lierse op het Lisp een cruciaal duel tegen Beveren. De situatie ziet er stilaan uitzichtloos uit voor de Pallieters. 

Leider Racing Genk mocht zondagavond de speeldag afsluiten tegen Bergen. De Henegouwers hadden tot voor vandaag de beste verdediging in de Jupiler League, maar daar trok Genk zich niets van aan. Na amper één minuut verraste Soetaers Berthelin met een vreemde vrije trap. Nog binnen het kwartier stond het 3-0. De onvermijdelijke Vandenbergh en een strafschop van Cornelis zorgden daarvoor. Genk liet het tempo zakken en Dalmat bracht weer wat spanning in de partij. Nadat Zoko de rode kaart zag scoorde Genk nog twee prachtige goals, Soetaers met een volley en Alex na een solo, 5-1. Ook Anderlecht liet zich niet onbetuigd. Op het veld van Zulte Waregem werd het 0-4. De herrezen Frutos tekende voor de eerste twee doelpunten nadat hij Chris Janssens aftroefde in de lucht. Ondertussen had de Argentijn ook al de paal getroffen. Ook na de pauze scoorde Anderlecht twee keer via Tchité en Goor. De kloof tussen beide kopploegen blijft zo drie punten. 

Charleroi en Club Brugge deden dan weer haasje-over. Charleroi won zaterdagavond al met 2-1 van Sint-Truiden. Nadat Hayen een owngoal maakte verdubbelde Tim Smolders na de pauze de score voor de thuisploeg. Invaller Sishuba kon nog milderen, maar verder kwamen de Limburgers niet meer. Dankzij deze driepunter staat Charleroi derde. Club Brugge kwam immers niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Brussels. Club moest lang achtervolgen nadat Tehoue de score opende. Er vielen amper kansen te noteren, maar blauw-zwart kwam toch verdiend langszij via Ishiaku. Club telt nu één punt achterstand op Charleroi en drie op aartsrivaal Anderlecht. 

Vijf ploegen delen de vijfde plaats met veertien punten. Standard had het niet onder de markt met Roeselare. De West-Vlamingen kwamen in de eerste helft op voorsprong via De Vleeschauwer. Pas in het laatste kwartier konden de Rouches de scheve situatie rechtzetten. Jovanovic tekende voor de gelijkmaker, terwijl Dupré in de slotfase voor de zege zorgde. Roeselare blijft onderin hangen op de vijftiende plaats. Ook AA Gent en Moeskroen wonnen hun wedstrijd op de negende speeldag. Gent had genoeg aan een goal van Martens om Cercle Brugge te kloppen, 0-1. Herpoel trof nog de lat op strafschop. Moeskroen won ruim van Westerlo, 4-0, waardoor beide clubs nu evenveel punten tellen. Tohoua, Tomou en twee keer Grondin zorgden voor de goals. Ook Germinal Beerschot kent een goede competitiestart, met een vijfde positie. Zonder Sterchele kwam het bij Lokeren echter niet tot scoren, waardoor de match eindigde zoals ze begon, bij 0-0. Bij Lokeren draait het minder, vooral scoren is een probleem. In de laatste vier partijen lukte dat niet meer. 

Onderin stond Lierse voor een cruciale wedstrijd tegen Beveren. Lierse telde amper één punt. Beveren, dat voorlaatste stond, pakte tot nu toe zeven punten. Vlak voor de pauze bracht Dissa de bezoekers op voorsprong. Lierse kon niet meer reageren, waardoor de situatie nu helemaal uitzichtloos lijkt.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties