Trainersbabbel na Tienen - KV Mechelen

Trainersbabbel na Tienen - KV Mechelen
Foto: © SC

Daniël Nassen (KVK Tienen) en Peter Maes (KV Mechelen) gingen in de trainersbabbel vooral op zoek naar nuance.
 
Voor KV Mechelen was de spelopvatting van KVK Tienen een revelatie. Waar andere ploegen tegen Malinwa maar wat graag een dubbele verdedigingsgordel aanleggen, trok Tienen met open vizier ten strijde. Het was ondermeer die aanvallende intentie die van de partij een aangename pot voetbal maakte. Dat hadden ook de beide trainers zo gezien.

Nassen: "Ik wil mijn jongens uitdrukkelijk bedanken voor een mooie voetbalnamiddag. Ze hebben met veel durf en een maximum aan inzet gespeeld. Ik beschik niet over een ploeg om verdedigend te spelen. Dat merk je ook aan de vele tegendoelpunten die we slikken. Maar wanneer alles meezit en we complexloos durven aan te vallen, dan kunnen we wel degelijk een mooi resultaat bereiken. De match tegen KV Mechelen is daar een perfect voorbeeld van. Ik denk dat zowel de spelers als de supporters een heerlijke namiddag achter de rug hebben: mooi weer, veel volk langs de kant, twee ploegen die wilden voetballen, kansen en -voor ons- een prachtig resultaat."

Maes: "Tienen beschikt over behoorlijk wat kwaliteit. Ik wist vooraf dat de lage klassering niet strookt met het aanwezige potentieel. Dat gegeven kwam ook tot uiting in de wedstrijd. De thuisploeg voetbalde vanuit een zeer sterke organisatie. Bovendien had Tienen begrepen dat je door vrijuit te voetballen verder komt tegen ons dan door een muur van gewapend beton op te trekken. Ik zag een offensief ingesteld team, en dat alleen al verdient een compliment."

In de eerste helft kon KV Mechelen nooit echt dreigen. Een vinnig Tienen kwam al na een kwartier op 1-0 en hield die voorsprong vast tot de rust.

Nassen: "We speelden een prima eerste halfuur. De voorsprong was zeker verdiend. Na die goal sloop er wat krampachtigheid in de ploeg – door een beetje te paniekerig te verdedigen gaven we teveel vrije trappen en hoekschoppen weg. Dat kan je tegen een ploeg als Mechelen maar beter vermijden. Gelukkig kon Malinwa voor de rust niet meer tegenscoren."

De tweede helft genereerde een ander beeld. Malinwa ging dwingender spelen en voetbalde een aantal kansen bij elkaar. Toch ging het uiteindelijk de boot in. Het was net als bij het openingsdoelpunt een stilstaande fase die de basis vormde voor de goal.

Maes: "In de tweede helft kregen we de kans om de zaken recht te zetten en de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. Eén van onze zwakheden deed ons echter verliezen. Pover verdedigen op stilstaande fases: het is een zeer dat al verschillende keren de kop opstak. Het is één van die punten waar we op training aandacht aan zullen moeten blijven besteden."

Nassen:
"De aanvallende kwaliteiten van KV Mechelen kwamen inderdaad bovendrijven na de rust. We werden onder druk gezet en slikten een doelpunt. Op die gelijkmaker viel niets af te dingen. In extremis lukte ons dan toch nog de winnende treffer. Een beetje onverdiend voor Mechelen, erg fijn voor ons."

Zowel Nassen als Maes kwamen tot een positief getinte slotconclusie.

Nassen: "Ik ben uiteraard erg tevreden met de prestatie van mijn ploeg. Dit is een mooie overwinning. De eerlijkheid gebiedt me echter te zeggen dat het winnende doelpunt ook aan de andere kant had kunnen vallen. We hadden het geluk aan onze kant."

Maes: "Ik onthoud dat we meegewerkt hebben aan een spektakelmatch. Na de rust droegen we zeker ons steentje bij aan een een partij die gekenmerkt werd door open voetbal. Het resultaat is teleurstellend voor ons, maar we moeten ons optrekken aan de gedachte dat de goal inderdaad ook aan onze kant had kunnen vallen. Door initiatief te nemen duwde de thuisploeg het geluk haar richting uit. In een aantal vorige partijen was die vaststelling van toepassing op ons. Deze keer niet dus, maar daar hoeven we niet over te klagen. Laat ons nu maar rustig verder werken." [AN]



    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties