Zes maanden voorwaardelijk voor Van Handenhoven

Thomas Dubois
| 0 reacties
Zes maanden voorwaardelijk voor Van Handenhoven
Foto: © SC

Zonet zijn in het bondsgebouw de straffen uitgesproken voor de vier ex-voetballers van La Louvière die enkele seizoenen geleden een hoofdrol speelden in de verloren wedstrijd van La Louvière tegen Lierse. Dat duel eindigde op zware 7-0 cijfers voor de Pallieters. De straffen vallen al bij al nog mee.
 
Toenmalig kapitein, Gunther Van Handenhoven, kreeg de zwaarste straf. Hij kreeg een voorwaardelijke schorsing van zes maanden en een boete van 2.500 euro. De andere drie: Espartero, Eloi en Montoya, kregen een voorwaardelijke schorsing van drie maanden. Omdat verschillende spelers op dat bewuste moment nog heel wat premies te goed hadden, besliste kapitein Van Handenhoven voor de wedstrijd om z'n ploegmaats aan te spreken en de wedstrijd te boycotten. Dat werd uiteindelijk ook gedaan.
 
Van Handenhoven gaf de feiten toe. De bond is nu mild omdat de spelers er zelf geen persoonlijk gewin mee bereikten en zo extra premies aan zich voorbij zagen gaan. De vier spelen ondertussen al niet meer bij La Louvière, dat nu in de derde klasse speelt. [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties