Logische driepunter voor Bremen

Kristof Blomme

Werder Bremen heeft zonder veel problemen de eerste overwinning behaald in de Champions League dit seizoen. De Duitsers klopten Levski Sofia met 2-0. Dankzij deze drie punten haalt Bremen Barcelona bij.

Bremen moest absoluut winnen om nog een kans te maken op de volgende ronde. De Duitsers begonnen dan ook stevig aan de partij. Na amper vijf minuten kreeg Hunt de bal tot bij Klose. De topschutter knalde het leer hard over. Even later bediende Diego Vranjes. Het schot van de Kroaat week af en ging over. Ook bij de volgende actie was Vranjes betrokken. Klose kon net niet voldoende bij een doorsteekbal van de middenvelder. Levski moest het spel ondergaan, terwijl Bremen kansen bleef creëren. Een voorzet van Fritz kon net niet beroerd worden door Hunt. Ook Schulz kreeg een kans, maar kon die niet verzilveren, zijn schot verdween net naast. In de laatste minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Naldo verdween door de muur, via de paal achter Petkov in doel.

Ondanks de voorsprong bracht trainer Schaaf met Klasnic een extra aanvaller. De eerste kans na de pauze was wel voor de bezoekers. Domovchiyski trapte de wenkende mogelijkheid naast. Ook Bremen bleef gevaarlijk. Klose bediende invaller Klasnic goed, maar Petkov lag in de weg. Een schot van Hunt ging dan weer over. Ook Diego kreeg de bal niet tegen de touwen. Zijn schot werd gepareerd door de Bulgaarse goalie. Een kwartier voor tijd besliste Diego dan toch de partij. Klasnic stuurde hem goed diep en oog in oog met Petkov faalde de Braziliaanse middenvelder niet. Dankzij deze overwinning komt Bremen op gelijke hoogte als Barcelona. Beide ploegen tellen nu vier punten. Levski Sofia blijft op één punt steken.