Newcastle houdt punten thuis

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Newcastle houdt punten thuis
Foto: © SC

In groep H maakte Newcastle United zich op voor het Turkse Fenerbahçe. Oude bekende bij Fenerbahçe was Onder Turaci. Newcastle kon zijn blazoen enkel echt oppoetsen met een zege.

In de beginfase maakte Fenerbahçe een goede indruk. De counters van de bezoekers deden Newcastle pijn. De Turken vergaten wel de doelman te testen. N'Zogbia ging dan maar zijn kans en zag zijn schot in het zijnet belanden. Newcastle kon zich steeds beter doorzetten op de flanken. Een laag afstandsschot van Martins ging rakelings naast en een kopstoot van Taylor ging over.

Na de herneming was het weer Fenerbahçe dat de beste start nam. Toch bleven ook nu de kansen uit. Een kopbal van Martins op voorzet van N'Zogbia werd gepakt door oude getrouwe Rustu. Even later kapte Martins met de bal naar binnen en schoot hij op doel. Rustu was weer bij de pinken. Elf minuten voor affluiten kon Rustu het schot van Taylor niet vasthouden en Sibierski kon de rebound in doel knallen. Fenerbahçe ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Newcastle hield de drie punten thuis. 

De counters van Fenerbahçe leken bij wijlen erg gevaarlijk, maar uiteindelijk ging het bij de laatste pass steeds mis. Newcastle dwong de beste kansen af en rechtvaardigde zo ook de overwinning.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties